Docenten mboRijnland organiseren digitaal Vitaliteitsfestival voor studenten middels 18 workshops

Vandaag, op 29 april organiseert MBO College Dienstverlening een digitaal Vitaliteitsfestival voor de 2000 studenten die opleidingen bij dit MBO college volgen. Het mentale- en fysieke welzijn van jongeren staat onder druk sinds de start van de coronacrisis. De docenten besloten daarom de handen ineen te slaan en een Vitaliteitsfestival te organiseren. De studenten kunnen uit ruim 18 online workshops kiezen, die stuk voor stuk in het teken staan van gezondheid en vitaliteit. Het Vitaliteitsfestival is onderdeel van een module gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.

Keuze uit 18 workshops
De studenten hebben een ruim assortiment om uit te kiezen. Er worden 18 verschillende workshops aangeboden door zowel interne- als externe docenten. Al deze workshops vallen onder de vier thema’s: Beweging, Voeding, Ontspanning en mentale gezondheid. Deze workshops gaan van gezond koken tot digitale fitheid en van yoga tot een total body workout. Docent Haarverzorging Nicole van Dam-Knetsch vertelt: “In deze tijd is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan je eigen vitaliteit. Met dit online festival willen wij studenten motiveren hieraan te werken. Door praktische tips mee te geven hopen we hen te inspireren om persoonlijk te groeien en bij te dragen aan hun welzijn.  Daarnaast sluit het event perfect aan op de thema’s van studieloopbaanbegeleiding en de rol van de docent als leercoach. Zo laten wij vanuit mboRijnland zien dat wij op een innovatieve en luchtige wijze iets kunnen betekenen voor de student.”

Coachingsessie
Tussen de workshops door kunnen studenten een coachsessie volgen. Hierin gaat de docent aan de slag als leercoach om de student te begeleiden en coachen op de vraagstukken van de student.