Beleef mboRijnland tijdens Open Dag op woensdag 7 februari

Op woensdag 7 februari vindt de Open Dag van mboRijnland plaats van 16.00-21.00 uur. Iedereen die binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom op een van de locaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Woerden. 

Beleven, ervaringen horen en sfeer proeven
De Open Dag is het uitgelezen moment om de sfeer op school te beleven, te praten met studenten, voorlichters en docenten. Iedereen staat klaar om vragen te beantwoorden over hoe de opleiding eruitziet, waar studenten stage kunnen lopen en hoe het beroep er in de praktrijk uitziet. Bezoekers worden meegenomen door de school en bezoeken zowel leslokalen als praktijklokalen.

Meer dan 120 opleidingen
Bij mboRijnland kun je kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Je kunt een BOL-opleiding of een BBL-opleiding doen. Daarnaast vinden steeds meer samenwerkingen plaats met het werkveld. Dit betekent dat veel onderwijs plaatsvindt in de beroepspraktijk, zoals in een hotel, bij een zorginstelling, een buurthuis of een ander bedrijf. Zo ervaar en leer je meteen in de praktijk. Wij helpen je een opleiding te kiezen die bij je past.

Nieuwe opleidingen niveau 2
Vanaf september 2024 biedt mboRijnland vier nieuwe niveau 2-opleidingen aan. Het gaat om Helpende Zorg en Welzijn, medewerker Facilitaire Dienstverlening, medewerker Sport & Recreatie en assistent Business Services. Deze opleidingen leiden op voor een leuke functie waar je meteen aan de slag kunt of kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. De opleidingen worden op veel van onze locaties aangeboden. Kijk hier voor meer informatie.

Volwassenenonderwijs en cursusaanbod
Heb je nog geen diploma en wil je dat alsnog halen? Kom dan naar ons Next College en haal dat diploma onder begeleiding van ervaren docenten. Naast de verschillende opleidingen biedt mboRijnland ook losse cursussen en modules aan voor iedereen die zich wil bij-, om- of herscholen en op de hoogte wil zijn van de laatste ontwikkelingen in het werkveld.

Voorbereiding online
Voordat je naar de Open Dag komt, kunnen studiekiezers het voorbereidende werk op verschillende manieren doen. Via voorlichtingsvideo’s is informatie te zien en horen over welke opleidingen per locatie worden aangeboden en wat de opleiding precies inhoudt. De studiekeuzetools kunnen scholieren helpen om een opleiding te kiezen die echt bij hen past.

Meeloopdagen
Mocht je 7 februari niet kunnen komen, maak dan een afspraak om tussen 8 februari en 1 juli een dagje mee te lopen op een van de locaties. Je ervaart hoe een gewone lesdag bij mboRijnland eruitziet en maakt kennis met studenten en docenten. Bekijk hier al onze voorlichtingsmomenten.

Inschrijven
Schrijf je in via onze website! Neem gerust je ouders mee.