Servicemedewerker richting Zorg & Welzijn

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je vindt het leuk om mensen te ondersteunen die moeite hebben om zichzelf te verzorgen. Zieken of ouderen. Verstandelijk gehandicapten of kleine kinderen. Je kunt werken in een zorginstelling of in de thuiszorg.
Jouw servicegerichte houding wordt erg gewaardeerd. Je helpt bij het eten, drinken, wassen en aankleden en bij activiteiten zoals een spelletjesmiddag. Een verantwoordelijke baan waarin je veel voor andere mensen betekent. 

Opleidingsinhoud

De opleiding Servicemedewerker Zorg & Welzijn is onderdeel van de brede opleiding Servicemedewerker. Naast leren over zorg en welzijn, krijg je ook te maken met verschillende vakken die jou een breed inzetbare Servicemedewerker maken met een dienstverlenende houding. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Servicemedewerker. Een belangrijk onderdeel van je opleiding is het leren van facilitaire zaken. Dit betekent dat je leert wat je moet doen om een gebouw schoon, opgeruimd en klaar voor bezoek te maken. Tijdens je stage doe je werkervaring op. Kies je voor de richting Zorg en Welzijn, dan leer je aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van de cliënten. Je leert hoe je hun privacy bewaakt en hoe je je aan het zorgplan houdt. Hoe je zo veel mogelijk rekening houdt met hun mogelijkheden, gewoonten en levensbeschouwing. Verder leer je verzorgende en huishoudelijke vaardigheden en het begeleiden bij activiteiten. Je docenten begeleiden je daarbij persoonlijk en op maat. Na deze opleiding kun je eventueel doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau.

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Tijdens je opleiding kun je op ieder moment nog voor een andere richting kiezen. Wil je toch liever meer richting Zakelijk & Commercieel of Sport & Recreatie gaan, dan is dat dus gewoon mogelijk. 

Locaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Alphen aan den Rijn
Gouda
Leidschendam
Woerden
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Leiden (Bètaplein)
Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen