Waarin wil je je ontwikkelen en wat wil je leren?

Tijdens de lessen van de Digitale Werkplaats ontwikkel je je (verder) in het werken met computers. Je maakt kennis met diverse computerprogramma’s en gaat hiermee aan de slag. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren ICT-vakdocent. In de lessen is veel ruimte voor jouw individuele vragen en leerbehoeften.

Na het volgen van deze training gaat het werken met een computer en verschillende computerprogramma’s je goed af. Heb je leuke ideeën of informatie verzameld over een van je hobby’s, dan weet je nu hoe je ze presenteert, digitaal bewaart en deelt met anderen.

Ook kan je na het volgen van de training op meer manieren online communiceren met vrienden en familie. Bijvoorbeeld via social media en e-mail. Je kent steeds beter de weg in de digitale wereld. Denk bijvoorbeeld aan hoe je online je bankzaken regelt of solliciteert. Hierdoor draai je gemakkelijker mee in de maatschappij.

 Contact

College Contractonderwijs
088 222 1772

Locaties

Gouda
Leiden
Woerden
Zoetermeer
of incompany

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

Opleidingsinhoud

Je leer vaardig omgaan met een of meer van de computerprogramma’s Windows, Word, Excel, PowerPoint, Internet, E-mail, Digiveiligheid, Social Media, Online Samenwerken en Beeldbewerking.

In de praktijk

Je kan je vaardigheden in eigen tempo ontwikkelen. We begeleiden je in het gebruik van een of meer van de volgende computerprogramma’s: Windows, Word, Excel, PowerPoint, Internet, E-mail, Digiveiligheid, Social Media, Online Samenwerken en Beeldbewerking.

Gedurende de bijeenkomsten maak je tussentijdse toetsen. Jouw vorderingen houden we digitaal bij. Rond je de Digitale Werkplaats positief af, dan ontvang je een bewijs van deelname en een cijferlijst.

Wil je na afloop meer weten over bepaalde computerprogramma’s, dan kan je aansluitend een vervolgcursus van de Digitale Werkplaats volgen.

Over jou

  • Nieuwsgierig
  • Verder ontwikkelen
  • Enthousiast
  • Taal

Aanvullende informatie

  • Studiebelasting en duur
  • Bewijs van deelname
  • Locaties
  • Kosten
  • Informatie en aanmelden
De cursus duurt 15 weken en bestaat uit 15 dagdelen, ochtend of avond, van 3 uur.
Na het positief afronden van de Digitale Werkplaats ontvang je een bewijs van deelname en een cijferlijst.
Gouda en Leidschendam-Voorburg.

Voor particulieren:

Deelname aan de Digitale Werkplaats is gratis als je:
- of inwoner bent van Leidschendam-Voorburg, voor de Digitale Werkplaats Leidschendam-Voorburg
- of inwoner bent van Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard of Zuidplas, voor de Digitale Werkplaats Gouda

- werkende, werkzoekende of gewoon geïnteresseerde bent in de regio Midden-Holland

- niet inburgeringsplichtig bent

- ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie

- 18 jaar of ouder bent.
Voor bedrijven en instellingen:

Het is wellicht mogelijk subsidie aan te vragen als je organisatie onder één van de volgende typen valt; scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg of voorschoolse voorzieningen.
De organisatie “Tel mee met Taal” geeft uitvoering aan deze subsidie. Meer informatie over deze subsidie en of je organisatie hiervoor in aanmerking komt, vind je op de website van “Tel mee met Taal”  https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/

.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

Ben je enthousiast en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je je aanmelden via dit e-mailadres.