Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Expert IT Systems and Devices leer je om oplossingen te vinden voor allerlei IT-problemen. Computerprogramma’s zijn helemaal jouw ding. En tijdens deze opleiding bouw je hierop verder! IT systems en devices zijn belangrijke onderdelen van elke organisatie. Je verdiept je in actuele technieken en je leert netwerksystemen te ontwerpen, aan te leggen, beheren en te beveiligen. Schrijf je nu in en word dé IT expert van de toekomst!

Er zijn steeds meer vakgebieden waar IT een belangrijke rol speelt. Dit merk je ook in je opleiding. Je werkt aan projecten waarin je een IT-oplossing moet zoeken. Bijvoorbeeld het aanleggen van een netwerksysteem voor een ziekenhuis. Of het oplossen van een storing in het printnetwerk van een groot kantoorpand. Je leert onder andere over smart devices, protocollen en beveiliging. Zo bescherm je devices en IT systemen tegen hackers en virussen. Communicatie en samenwerken krijgen veel aandacht tijdens de opleiding. Want in de praktijk zul je – naast een individuele inzet – veel gaan samenwerken met collega’s. De opleiding is praktijkgericht. Dat betekent dat je veel aan de slag gaat met echte opdrachten en bedrijven. Je docenten begeleiden je hier bij.

 

In het kort

Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Gouda

Leiden Bètaplein

De BBL-variant van deze opleiding wordt alleen in Gouda aangeboden.

Direct aanmelden

In de praktijk

Je volgt de BOL of BBL-variant van de opleiding Expert IT systems and devices en behaalt in 3 jaar je diploma. Je stroomt daarna door naar het hbo of je gaat aan het werk. Wat je ook kiest, je kunt als expert IT alle kanten op! Je werkt bijvoorbeeld bij een IT-dienstverlenend bedrijf of op de IT-afdeling van een onderneming of bij een bedrijf gespecialiseerd in datatransmissie- en telecommunicatiesystemen. Je werkt soms zelfstandig, maar vaak met collega’s. En soms geef je zelfs leiding aan een kleine groep medewerkers.

Als expert IT systems and devices ligt de wereld aan jouw voeten. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van veel nieuwe technologiën. Je werkt samen verschillende professionals. Uit de IT wereld, maar ook uit andere velden zoals de gezondheidszorg, motorvoertuigentechniek en logistiek. Samen werk je aan smart oplossingen voor bedrijven. Hier haal jij plezier uit! Je houdt ook rekening met protocollen en veiligheid. Bijvoorbeeld zodat er geen bedrijfsinformatie naar buiten lekt. En geen virussen naar binnen komen. Je bent en blijft altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en deze maak jij je snel eigen, zodat je ze binnen korte tijd zelf kunt toepassen als je werk daarom vraagt. Jij schiet te hulp wanneer het netwerk uitvalt, geeft mensen toegang tot systemen en zorgt dat al het e-mailverkeer vlekkeloos verloopt.

Over jou

 • Je ontwerpt software
 • Je test de programmatuur
 • Je werkt in een ontwikkelteam
 • Je presenteert het opgeleverde werk
 • Je geeft verbetervoorstellen

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • BBL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.