MBO horecascholen Zuid-Holland schieten sector te hulp met stagemarkt

Op maandag 7 maart organiseren de samenwerkende MBO Horeca scholen in de regio Zuid-Holland voor de eerste keer sinds het begin van de COVID-pandemie een stagemarkt tussen bedrijven en horecastudenten. De stagemarkt vindt plaats in het Fletcher Hotel in Rotterdam.

Hoewel de horeca weer open is en veel vacatures openstaan, kampt de branche op dit moment met een personeelstekort. Een stagemarkt is dé gelegenheid om studenten aan de branche te binden.

Eric van Vliet, teamleider horecaopleidingen mboRijnland Leiden: “Het is uniek dat vier mbo-scholen uit Zuid-Holland hun krachten bundelen om deze stagemarkt te organiseren. We hopen op veel mooie matches tussen studenten en bedrijven, zodat we kunnen bijdragen de sector weer op volle sterkte te krijgen.”

Oriënteren stageplaats
Zo’n 400 enthousiaste studenten van mboRijnland, het Zadkine Horeca College, Albeda Horecacollege en ROC Mondriaan kunnen op 7 maart kennismaken met verschillende soorten horecabedrijven en zich zo oriënteren op een stageplaats. Voor erkende leerbedrijven is dit een unieke gelegenheid om zich te presenteren aan een nieuwe generatie horecastudenten die een opleiding volgen in horecarichtingen als kok, gastheer/gastvrouw en manager ondernemer horeca.

De Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs (SBB) en Nuffic zijn ook aanwezig om de studenten te voorzien van informatie, tips en trucs bij het solliciteren in het binnen- of het buitenland.

Betrokkenheid bij onderwijs
Binnen de regio klankbordgroep Zuid-Holland zorgen erkende leerbedrijven en horecascholen er samen voor dat studenten een perfecte praktijkopleiding krijgen. De passie voor de horecaopleidingen wordt overgebracht op een nieuwe generatie jongeren door een intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Aanmelden voor deze stagemarkt kan via: https://bit.ly/3GU0hgo