Kom naar het Leids Kennisfestival op 22 juni

Hoe kun je lekker, lang en leuk leven in Leiden? Ontdek het op zaterdag 22 juni tijdens het Leids Kennisfestival over gezondheid en welzijn van het Leiden Healthy Society Center. Van 13.00 tot 17.00 uur zie je in de Hooglandse Kerk op een leuke manier wat er allemaal in Leiden gebeurt op het gebied van gezondheid en welzijn. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Bezoek een mobiel MRI-apparaat en de Expobike of Bus to the Future, met technologische hulpmiddelen om langer thuis te kunnen wonen. Kom abseilen met studenten Sport & Bewegen of doe een welzijnscheck. Onderzoek je eigen beweeggedrag en verbeter je gezondheid met virtual reality. Bovendien zijn er interessante mini-colleges van Leidse gezondheidsexperts zoals over voeding, mentale gezondheid bij jongeren of wat muziek met je brein doet. Onze practor Desiree Bierlaagh geeft een minicollege over praktische wijsheid. Speciale gastspreker deze middag is Erik Scherder, professor in de neuropsychologie en bekend van vele televisieoptredens en de Ommetje-app. De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. Bekijk het totale programma op www.leidskennisfestival.nl.

Wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport & Gezondheid): “In het Leiden Healthy Society Center werken veel wetenschappers en experts samen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit Leids Kennisfestival laat op een prachtige wijze zien hoe we Leiden gezamenlijk de gezondste stad van Nederland aan het maken zijn.”

Otto Jelsma, bestuurder mboRijnland: “Onze studenten en docenten werken dagelijks aan innovatieve oplossingen voor een gezondere samenleving. We zoeken niet alleen antwoorden in theorie, maar vooral in de praktijk, samen met het werkveld. Dat doen we ook in Leiden en zijn daarom trotse partner van Leiden Healthy Society Center.”

Dutch Bio Science Week

Het Leids Kennisfestival is de start van de Dutch Bio Science Week, de nieuwe naam van de voormalige Life Sciences & Health Week. Deze vindt plaats van 22 t/m 29 juni. Er is een breed programma met bestaande en nieuwe activiteiten rond het thema gezondheid. De week brengt talent, startups, scale-ups, onderzoekers, investeerders, kennisinstellingen en het grote publiek samen. “Hoe mooi is het om een kijkje achter de schermen te krijgen van het Leiden Bio Science Park”, aldus Esther Peters, directeur van het Leiden Bio Science Park. “Veel mensen hebben geen idee wat hier gebeurt. Tijd om onze deuren te openen en de spannende innovaties te laten zien die onze gezondheid verbeteren en onze levens verlengen. Leiden mag trots zijn op haar Leiden Bio Science Park!”

Open Dag Leiden Bio Science Park

Ter afsluiting van de Dutch Bio Science Week houdt het Leiden Bio Science Park op zaterdag 29 juni een Open Dag. Op meerdere locaties kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Van interessante rondleidingen door laboratoria tot foodlabs, praktische workshops en lezingen. Ook mboRijnland huist op het Leiden Bio Science Park met de opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) in Hogeschool Leiden.

Dutch Bio Science Week is een samenwerking tussen Stichting Leiden Bio Science Park, Leiden&Partners, Leiden Healthy Society Center en Leiden Kennisstad.