Word
stagebedrijf

Meer informatie

Lopende samenwerkingen

Meer informatie

Samenwerken?
Neem contact op

Contactformulier

Ontwikkelingen en uitdagingen
Dat laatste is een mooie ontwikkeling. Schoonheidsverzorging als waardevolle aandacht voor het eigen lichaam en voor de eigen gezondheid. Ook de vestiging van specialistische salons is een verrijking in de branche. Cliënten hebben zo de keuze tussen een all-in-behandeling of een (goedkopere) behandeling van alleen  nagels of wenkbrauwen.  

Er zijn ook uitdagingen. Om actief te zijn in de schoonheidsverzorging, hoef je niet BIG-geregistreerd te zijn. Er is geen kaderende wet die zegt wat bij de functie schoonheidsspecialist hoort en wat niet. Influencers op TikTok proberen met hun grote aantallen volgers trends te creëren die niet altijd stroken met de regelgeving. Een influencer kan bijvoorbeeld het nut van injecteren promoten, maar de jonge schoonheidsspecialisten die het mbo aflevert, mogen helemaal niet injecteren. In het samenspel van branche, influencers en beroepsonderwijs staan de branche en het mbo voor de uitdaging om enerzijds flexibel te zijn (meegaan met de trends) en anderzijds duidelijke kaders te stellen.

Wij bewegen mee
mboRijnland zoekt die balans door alle studenten aan de ene kant een goede basis te geven in de vorm van de kennisvakken anatomie en fysiologie. Aan de andere kant delen we in een wekelijks gegeven verdiepingsvak de kennis over de heersende trends. In alle gevallen zijn theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden. Wanneer een schoonheidsspecialiste in haar salon een mevrouw van 70 jaar krijgt die een gezichtsbehandeling wil, moet zij weten welke behandelingen passend zijn voor een oudere huid en welke niet. Die behandelingen hebben we vastgelegd in kwalificatiedossiers. Trendy behandelingen staan daar niet in. Ook daarin delen we met studenten kennis binnen de kaders van de gestelde regelgeving.  

Ons aanbod in de regio
mboRijnland biedt in deze branche verschillende opleidingen aan tot Schoonheidsspecialist op niveau 3 en tot Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4. De schoonheidsspecialist voert lichaams- en gezichtsbehandelingen uit, aangevuld met kennis over de actuele trends. De allround schoonheidsspecialist voert daarnaast ook acne-, bindweefsel- en anti-agingbehandelingen uit.  

Het leeraanbod voor de niveau 3- en niveau 4-opleidingen is in de eerste twee jaar hetzelfde. Bij de niveau 4-opleidingen leren studenten in het derde jaar de meer specialistische behandelingen.  

We bieden de opleidingen voor de schoonheidsbranche aan in Leiden en in Gouda. Daarmee bedienen we het Groene Hart en de Bollenstreek. Daar komen ook de meeste studenten vandaan.  

Onze samenwerkingen
Veel ondernemers in de schoonheidsverzorging zijn eenpitters. Bij verschillenden van hen kunnen onze studenten stage lopen. We zoeken de samenwerking met de grotere organisaties in de branche. Daarnaast is mboRijnland lid van de branchevereniging ANBOS.

Samenwerken? Neem contact op

mboRijnland kent de schoonheidsbranche van binnenuit. In ons opleidingsaanbod volgen wij de ontwikkelingen in de branche op de voet. Heeft uw bedrijf of uw gemeente goede opdrachten voor onze studenten? En bent u bereid samen met onze collega’s studenten te ondersteunen in hun leerproces? Neem dan contact op met ons docententeam via onderstaand formulier. Laten we samen een win-winsituatie creëren: voor u, de student en de opleidingen.