Waarom werken bij mboRijnland?

Je krijgt veel vrijheid en vertrouwen om je werkdag zelf in te delen
Je krijgt ruimte om met je eigen ideeën aan de slag te gaan
Je werkt in een moderne organisatie die graag vooruitkijkt
✓ Je bent een gewaardeerd collega en dat laten we ook merken
Je zorgt dat docenten goed hun werk kunnen doen
✓ En dat studenten moeiteloos kunnen studeren

✓ Je draagt bij aan het opleiden van een nieuwe generatie
Daarmee bouw je mee aan de toekomst van Nederland
Je hebt veel afwisseling binnen je werk
Werken met en voor jongeren houdt je jong
✓ Je krijgt een mooi salaris, een eindejaarsuitkering en veel vakantiedagen
✓ Je profiteert van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

Esther en Vivianne gingen je voor

Esther is Hoofd Conciërges bij locatie Lammenschans

“Je hebt aan het begin van je werkdag nog geen idee wat je die dag allemaal gaat doen. Als conciërge spring je altijd in op de situaties van de dag. Dat maakt ons werk zo verrassend en leuk.” 

Lees het hele verhaal van Esther

Vivianne is Adviseur Marketing en Communicatie 

“Fijne collega’s, leuke doelgroep studenten, divers werk in het vakgebied en een flexibele werkgever met goede arbeidsvoorwaarden; dat is werken bij mboRijnland.”

Lees het hele verhaal van Vivianne

Ontdek al onze secundaire arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je ervoor terug

Naast het goede gevoel dat je overhoudt aan de leuke contacten met collega’s, docenten en studenten én een mooi salaris, biedt werken bij mboRijnland nog veel meer. We zetten alle secundaire arbeidsvoorwaarden voor je op een rij:

✓ Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk
Je krijgt een mooi salaris, een eindejaarsuitkering en veel vakantiedagen 
✓ Die vakantiedagen zitten niet vast aan de schoolvakanties
✓ en standaard werkweek is 36,8 uur
Als je 40 uur per week wil werken, mag dat en bouw je elke week extra vakantieuren op 
✓ JEn je profiteert van nog veel meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

Heb je nog vragen?
Bekijk de antwoorden op de meest gestelde

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over werken bij mboRijnland. Bijvoorbeeld deze:

Kan ik een open sollicitatie sturen? En hoe worden mijn gegevens dan bewaard?

Je mag altijd een open sollicitatie sturen naar hrm-recruitment@mborijnland.nl als je geen passende vacature op onze website ziet. De HRM-afdeling bekijkt dan jouw gegevens om te zien of je profiel past bij een van onze afdelingen of functies. We nemen contact met je op als er mogelijkheden zijn. We bewaren persoonsgegevens alleen zo lang als nodig is en volgens de richtlijnen van de Sollicitatiecode. Deze code schrijft voor dat sollicitatiegegevens vier weken na afwijzing of als er geen passende vacature is, moeten worden verwijderd. Je kunt echter zelf toestemming geven om jouw gegevens een jaar te bewaren. Als je niets doorgeeft, worden je gegevens na vier weken verwijderd. 

Welke staf- en ondersteunende afdelingen zijn er?

Bij mboRijnland zijn er verschillende ondersteunende afdelingen: 

– Centrum voor Service & Support: richt zich in de operationele bedrijfsvoering op het continu verbeteren van de servicekwaliteit, het optimaal organiseren en het gelijktijdig waarde toevoegen voor de student. Dit centrum bestaat uit een aantal teams: Studentzaken, Financiële Zaken, Personele Zaken, Plan- en Roosterzaken, Facilitaire Zaken, Interne Controle, Functioneel Beheer en Evenementenbureau. 

– Centrum Strategie & Advies: de strategische partners van het onderwijs. Ze ontzorgen, adviseren, stellen kaders en zijn toekomstgericht. Het centrum speelt in op relevante trends en ontwikkelingen en faciliteert de voortgang van de strategische agenda van mboRijnland. Iedereen handelt vanuit het belang van onze docent en student. Ons centrum bestaat uit zes strategische teams: Concernbeleid & Strategie, Onderwijs & Kwaliteit, Planning & Control, Marketing & Communicatie en Human Resource Management.  

– Centrum voor Informatie & Innovatie (CI&I): in het onderwijs is het aandeel ‘digitaal’ de afgelopen jaren sterk toegenomen. Bij CI&I proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen in deze verandering door ons op te stellen als mogelijkmaker. We voeren uiteenlopende innovatieprojecten uit. Dit centrum bestaat uit een aantal teams en specialismes: Informatiemanagement, IT-Operations, Proces en data competentie centrum, Informatiebeveiliging & Privacy, Leveranciersmanagement en Project Management Office (PMO). 

Heb je als ondersteunend personeel net zoveel vakantiedagen als docenten?

Bij mboRijnland hebben ondersteunende/stafmedewerkers de mogelijkheid om te kiezen voor een werkweek van 38 of 40 uur in plaats van de normale werkweek van 36,86 uur. Als je voor deze optie kiest, ontvang je respectievelijk 59,28 of 163,28 compensatieuren per jaar (voor parttimers naar rato). Deze uren worden spaarverlof genoemd en worden toegevoegd aan je vakantiesaldo. Het is de bedoeling dat je het spaarverlof opneemt in het jaar waarin je het opbouwt. Als je bij indiensttreding of op een later moment in je dienstverband kiest voor een ander werkpatroon, gebeurt dit in overleg met je leidinggevende. Als het werk het toelaat, stemt je leidinggevende in met je verzoek. Het kan echter voorkomen dat er organisatorische omstandigheden zijn – zoals een te hoge of lage werkbelasting of budgettaire beperkingen waardoor het door jou voorgestelde werkpatroon niet mogelijk is. In dat geval is het de bedoeling dat jij en je leidinggevende samen overleggen om alsnog tot overeenstemming te komen. 

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?

Bij alle faciliteiten van mboRijnland is er aandacht voor de rolstoeltoegankelijkheid en is een aangepaste werkplek mogelijk. 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Bij mboRijnland wordt de werving van nieuwe collega’s meestal gedaan vanuit de betreffende afdelingen zelf. Vaak is een teamleider of coördinator verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe collega’s. Deze persoon wordt altijd genoemd in de vacaturetekst als je meer informatie wilt over de vacature. Omdat elke afdeling zelf de werving doet, kan de sollicitatieprocedure soms iets verschillen van de standaardprocedure. Wanneer je solliciteert op een vacature, worden je gegevens beoordeeld door de verantwoordelijke persoon voor die vacature. Na de sluitingsdatum van de vacature zal er samen met een selectiecommissie gekeken worden naar de ontvangen sollicitaties. De commissie selecteert kandidaten voor een eerste gesprek op basis van vooraf gestelde eisen en competenties. Als het eerste gesprek positief verloopt, volgt er een tweede gesprek met collegas uit het team. Bij een positieve uitkomst van het tweede gesprek volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek met je toekomstige leidinggevende of de HR-adviseur. Als beide partijen tot overeenstemming komen, stuurt onze personeelsafdeling je het contract toe. Daarnaast wordt er altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd. 

Ben je er klaar voor?

Bekijk de checklist en ontdek of jij geschikt bent als mbo-docent!

Bekijk de checklist Of bekijk meteen onze vacatures