Esther is Hoofd Conciërges bij locatie Lammenschans

‘Je hebt aan het begin van je werkdag nog geen idee wat je die dag allemaal gaat doen. Als conciërge spring je altijd in op de situaties van de dag. Dat maakt ons werk zo verrassend en leuk.’

Printers bijvullen en storingen oplossen, lampen vervangen, meubilair verplaatsen, toezicht houden, afdelingscontroles uitvoeren, achterstallig onderhoud verhelpen, leerlingen op hun gedrag aanspreken; het werk van een conciërge is nooit saai. Esther (59) stuurt de acht conciërges van locatie Lammenschans aan.

‘Het is elke dag weer een verrassing wat de dag brengt.’

Ruimte voor ontwikkeling
Waar Esther ooit begon bij de Catering van mboRijnland, is ze daarna geswitcht naar Telefoniste en vanuit die functie doorgegroeid tot Coördinator en Hoofd Conciërges. ‘Er is hier genoeg ruimte voor ontwikkeling en doorgroeien. Ook binnen je eigen functie. Onze conciërges volgen nu bijvoorbeeld een cursus ‘Pedagogisch conciërge’, waarbij ze allerlei handvaten krijgen om het nóg beter te doen. Bovendien mag iedereen die bij mboRijnland werkt een bhv- en ehbo-cursus doen. Eigenlijk alle cursussen die je denkt nodig te hebben voor je werk, mag je volgen. Dat is ideaal! Ik ben mezelf ook alweer aan het oriënteren voor een volgende cursus.’

Variërend werk
Wat Esther nog meer leuk vindt aan haar werk? ‘De variatie. Je weet nooit wat de dag je brengt, dat is heel bijzonder vind ik zelf. Ik voel me een soort spin in het web. Dan los je daar een probleem op, dan beantwoord je daar een vraag. Ik ben zelf niet zo van het mailen, dus spring altijd gelijk op als er een melding binnenkomt via de mail. Ik haal ook veel voldoening uit het contact met andere conciërges, docenten en studenten.’

 Grote vs kleine locaties
‘Binnen mboRijnland zijn er grote locaties, zoals Lammenschans, maar ook kleine locaties. Als je van hectiek houdt en flexibel bent, kun je zo als Conciërge aan de slag op de locatie Lammenschans. Hier is het vooral aan het begin van het schooljaar erg druk. Met 2.700 studenten zitten alle lokalen dan vol. Dat vind ik de leukste periode, want dan gebeurt er lekker veel. Naarmate het schooljaar vordert, wordt het steeds iets rustiger, omdat studenten dan stage gaan lopen. Op kleinere locaties zijn minder studenten, kortere openingstijden en daardoor ook minder hectiek. Het heeft allebei zo zijn charmes.’

 Wil jij ook werken bij mboRijnland?
Bekijk onze vacatures