Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Allround Timmerman leer je de meer ingewikkelde timmerwerkzaamheden. Als allround timmerman maak je met verschillende gereedschappen, materialen en technieken niet alleen kozijnen, ramen en deuren, maar ook trappen, vloeren en daken. Complex dakwerk levert jou geen enkel probleem op. Hout is jouw sterkste kracht. Je zet jouw kwaliteiten in bij nieuwbouw en renovatie.

Je leert tijdens de opleiding een professionele houding aan te nemen en doet brede kennis op van de vakonderdelen. Zo leer jij zelfstandig projecten te draaien en deze vlekkeloos te laten verlopen. Je leert omgaan met verschillende soorten houten en houtbewerkingsmachines. Daarnaast leer je hoe je projecten met meerdere mensen kunt leiden en het werk van collega’s kunt controleren. Veiligheid en milieueisen zijn ook een belangrijk onderdeel van deze opleiding.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Gouda

Leiden Gitstraat

Direct aanmelden

Over jou

 • Ambachtelijk werk
 • Renoveren
 • Samenwerken
 • Zorgvuldig

In de praktijk

Tijdens de BBL opleiding Allround Timmerman zit je maar één of twee dagen per week op school en volg je minimaal 640 uur stage / bpv (per studiejaar) bij een erkend leerbedrijf. Na de opleiding Allround Timmerman stroom je door naar een niveau 4 opleiding, ga je hogerop bij je huidige werkgever of je start je eigen bedrijf. Je kunt omgaan met gereedschappen, houtbewerkingsmachines en vaktekeningen maken.

Als allround timmerman ben jij de ene keer bezig bij particulieren in een bungalow, eengezinswoning of appartement. Een andere keer werk je in een school, fabriek of ziekenhuis. Je doet bijzonder timmerwerk, verzorgt de hoofdmaatvoering en voert stelwerk uit. Daarnaast weet je iets van planning af én van wat andere vakmensen in de bouw doen. Je werkt samen met collega’s en stuurt een kleine ploeg timmerlieden aan.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • BBL
 • Kosten

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Minimaal drie dagen per week heb je een baan bij een bedrijf of instelling. Je gaat één of twee dagen of avonden per week naar school. Zo leer je vooral in de praktijk. Je verdient vaak al een salaris. Tijdens de opleiding word je begeleid door onze docenten en een praktijkopleider van je bedrijf.
Het is heel belangrijk om meteen bij de start van je opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf of instelling te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.