Wat is Onderwijs op de Werkvloer?

Bij deze BOL-variant van de opleiding Entree en Servicemedewerker volg je bijna al je lessen in de praktijk. Dus op de werkvloer van je leerwerkbedrijf.

  • Meer praktijk (op de werkvloer)
  • School regelt je plek in het leerwerkbedrijf
  • 1 dag in de week les op school
  • Je docent coacht je op de werkvloer

Wil je graag een opleiding volgen, maar liever niet meer fulltime naar school? Of heb jij nog geen diploma en kun je nog niet aan het werk? Dan is Onderwijs op de Werkvloer echt iets voor jou!

Hoe ga je leren?

Als je kiest voor Onderwijs op de Werkvloer volg je bijna al je vakken in de praktijk in plaats van in de klas. Alleen de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap krijg je in de klas. Hiervoor ga je 1 dag in de week naar school. De rest van de vakken krijg je in je leerwerkbedrijf. Je bent dus lekker veel op de werkvloer. Daar word je door jouw docent gecoacht en krijg je hulp van je praktijkbegeleider.

Zo leer je werknemersvaardigheden. En wen je aan leren en werken. Wat wordt er van jou als ‘werknemer’ en ‘student ’verwacht? Jouw docent coacht je om je aan werktijden te houden, pauzes te nemen volgens afspraak en om je bijvoorbeeld niet te laten afleiden door je telefoon. Aan het einde van deze eerste periode maak je een definitieve profielkeuze.

In periode 2 ga je aan de slag met de beroepsvaardigheden die bij je profielkeuze passen. De praktijkopleider leert jou, in samenwerking met jouw docent hoe je bijvoorbeeld assisteert in de keuken van het bedrijfsrestaurant, in het magazijn of bij het schoonmaken van kantoren of buitenruimten.

Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden en werkt zelfstandig. Aan het einde van jouw opleiding ontvang jij je diploma op niveau 1 of 2. Nu kun je gaan werken binnen of buiten jouw leerwerkbedrijf. Of stroom je door naar een opleiding op niveau 2 of 3.

Instroommomenten

Er zijn vier instroommomenten. De trajecten starten in september, november, februari en april. Vanaf dag 1 start je binnen je leerwerkbedrijf.

Aanmelden voor Onderwijs op de Werkvloer

Kies in het aanmeldformulier voor BOL. Je krijgt dan tijdens het invullen van het formulier de vraag of je de reguliere variant wilt volgen of Onderwijs op de Werkvloer. Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek gevolgd door een gesprek met je toekomstige docent.

Waar kun je Onderwijs op de Werkvloer gaan volgen?

 

Da’s mooi in Zoetermeer

Een leerwerktraject van mboRijnland in een American Diner genaamd Da’s mooi, Diner@school. Bij Da´s Mooi leer je de fijne kneepjes van het horecavak onder begeleiding van een instructeur. Zo leer je onder andere hoe je koffie kan zetten, de lekkerste broodjes kan maken, kom je van alles te weten over hygiëne en knoop je een gezellig praatje aan met je gasten. Dat is pas leren op de werkvloer!

Meer informatie?

Neem contact op

DZB in Leiden LMS

Bij DZB kun je aan de slag in de horeca en bouw en onderhoud. Bij de afdeling Circulair hout wordt oud hout bewerkt en gebruikt voor nieuwe meubels. De horeca leerwerkplekken zijn bij het bedrijfsrestaurant, de baristabar, de catering, banqueting en hospitality. 

Meer informatie?

Neem contact op

Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

In het Groene Hart Ziekenhuis kun je meelopen op verschillende afdelingen, waar je begeleid wordt door een werkbegeleider van het ziekenhuis. Dit kan zijn bij de logistiek, de keuken, het personeels- en bezoekersrestaurant, de bedrijfshygiëne, de voedingsassistente, de afdelingsassistente, het klant-contactcentrum, de banqueting en bij patiëntenvervoer.  

Meer informatie?

Neem contact op

McDonalds in Zoetermeer

Als student werk je net als de rest mee in het restaurant. Bij de McDonald’s leer jij goed samen te werken met jouw collega’s als één team. Hierdoor krijgen de gasten de beste McDonald’s ervaring. Je leert de lekkerste Big Mac’s te maken, kan de perfecte Franse Frietjes bakken en tovert een glimlach bij de jongste gasten op het gezicht door het perfect samen te stellen van een Happy Meal. De docenten zijn er op de leerwerkdagen bij en coachen je op en naast de werkvloer.

Meer informatie?

Neem contact op

Promen in Gouda

Bij het leerwerkbedrijf Promen kun jij aan de slag in de Dienstverlening, Horeca en Logistiek. Zo kun jij werkend leren in ons magazijn of  postsorteercentrum, het bedrijfsrestaurant, de schoonmaak of bij de receptie.

Meer informatie?

Neem contact op

Provalu in Voorhout

Bij Provalu kun je als assistent Logistiek in het magazijn meewerken bij het laden en lossen van vrachtwagens. Je leert omgaan met de pompwagen, haalt goederen op bij de afdelingen, slaat ze op in het magazijn en houdt de voorraad bij. Misschien kun je in de loop van de tijd zelfs je VCA certificaat en heftruckbewijs halen! Als assistent Horeca help je de kok in de keuken van het bedrijfsrestaurant bij het bereiden van broodjes, soep en snacks. Ook houd je de keuken en het restaurant schoon. Als assistent Dienstverlening zorg je ervoor dat je in een team werkt aan het netjes houden van het gebouw. Je leert hoe je de ruimtes op een goede manier schoonhoudt, waardoor het voor iedereen een prettige en veilige omgeving is om in te werken.

Meer informatie?

Neem contact op

Rijnvicus in Alphen

Bij het leerwerkbedrijf Rijnvicus kun jij aan de slag in het magazijn op de pompwagen of misschien zelfs wel de heftruck. Of ga jij liever aan het werk binnen de horeca in het bedrijfsrestaurant, de baristabar, of het gemeentehuis?

Meer informatie?

Neem contact op

BplusC in Leiden

Bij BplusC kun je gaan werken in een kringloopwinkel (Vintage & More Zoeterwoude) of in het Leidse Volkshuis (BplusC).
In het Leidse Volkshuis beheer je alle ateliers en vergaderruimtes. Je ontvangt bezoekers en zorgt voor koffie, thee en een gezellige sfeer. Je bouwt de theaterzaal op voor iedere voorstelling en zorgt ervoor dat goederen naar alle locaties van BplusC worden vervoerd. Je werkt soms ook op de andere locaties van BplusC waardoor elke dag anders is.

Bij Vintage & More in Zoeterwoude kan je verschillende taken uitvoeren. Je selecteert vintage en design meubels, kledingstukken, kunstwerken en allerlei verzamelingen voor de verkoop. Je fotografeert artikelen voor online veilingen, plaatst deze op veilingsites en zorgt ervoor dat ze veilig verpakt en verzonden worden. Je presenteert artikelen in de winkel en organiseert sales evenementen. Je kan ook alle logistieke taken in het magazijn op je nemen en helpen met laden en lossen, verhuizingen en ontruimingen.

Meer informatie?

Neem contact op

Wat is het verschil tussen BOL, Onderwijs op de Werkvloer (BOL) en BBL?