Servicemedewerker richting Sport & Recreatie

In de brochure heet deze opleiding: Servicemedewerker richting Sport & Evenementen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Servicemedewerker Sport & Recreatie is onderdeel van de brede opleiding Servicemedewerker. Als Servicemedewerker ben je een teamspeler. Je komt veel in contact met andere mensen. Je staat graag voor hen klaar en ondersteunt bij uiteenlopende dingen. Dit doe je op kantoor, maar dit kan ook bij een sportcentrum of een school zijn.
Als je de uitstroomrichting Sport & Recreatie kiest, zorg je ervoor dat de mensen zich welkom voelen bij het bedrijf waar je werkt. Dat kan een camping zijn, een attractie- of bungalowpark. Maar je kunt ook heel goed deze functie uitoefenen in een outdoorbedrijf, een zwembad of bij een evenementenorganisatie. Je ontvangt de mensen netjes die komen sporten of recreëren. Je maakt hen wegwijs in het complex of het park. Verder help je bij de organisatie van recreatieve activiteiten, sportactiviteiten en spellen. Bij alles wat je doet, werk je met mensen. En dat vind je heerlijk. Daarbij steek je graag de handen uit de mouwen. Moeten allerlei toestellen worden klaargezet voor een spel, dan ben jij van de partij. Als dat nodig is maak je eerst de ruimte schoon. Je zorgt soms ook voor de catering. Dit betekent dat je vraagt wat mensen willen eten of drinken. Dit bereid je zelf of je geeft het door aan de keuken. Gastvrijheid is voor jou een groot goed. Je brengt dat graag in de praktijk tijdens je werk. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Servicemedewerker. Een belangrijk onderdeel van je opleiding is het leren van facilitaire zaken. Dit betekent dat je leert wat je moet doen om een gebouw schoon, opgeruimd en klaar voor bezoek te maken.

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding maak je kennis met verschillende werkzaamheden die horen bij het beroep van Servicemedewerker. Een belangrijk onderdeel van je opleiding is het leren van facilitaire zaken. Dit betekent dat je leert wat je moet doen om een gebouw schoon, opgeruimd en klaar voor bezoek te maken. Als je kiest voor de opleiding Servicemedewerker Sport & Recreatie ga je je richten op het ondersteunen in de begeleiding van activiteiten en evenementen. Naast opleidingsspecifieke vakken; de vakken die je nodig hebt om Servicemedewerker te worden, krijg je ook Nederlands, rekenen en Engels. Je docenten begeleiden je tijdens je hele studie persoonlijk en op maat.
Tijdens een stage doe je werkervaring op. Ook leer je sociale vaardigheden en samenwerken. Bij de richting Sport & Recreatie leer je hoe je sportieve en recreatieve activiteiten uitvoert. Hoe je deelnemers enthousiast maakt. Hoe je hen begeleidt en op hun veiligheid let. De opleiding Servicemedewerker maakt jou een breed inzetbare werknemer en zorgt voor goede doorstroom naar een opleiding op een hoger niveau.

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Tijdens je opleiding kun je op ieder moment nog voor een andere richting kiezen. Wil je toch liever meer richting Zakelijk & Commercieel of Zorg & Welzijn gaan, dan is dat dus gewoon mogelijk. 

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

In de brochure heet deze opleiding: Servicemedewerker richting Sport & Evenementen

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Leiden (Bètaplein)
Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen