Interview Aschwin

Aschwin Krens (21) volgt de opleiding Tandartsassistent op mboRijnland in Leiden. Hij zit inmiddels in zijn derde en laatste jaar, maar weet nog goed hoe hij tijdens de Open Dag werd overtuigd om deze opleiding te volgen. “Ik mocht echt alles vragen aan studenten en docenten.”

Aschwin weet al van jongs af aan dat hij in een tandartspraktijk wil werken. “Ik vond het altijd zo leuk om naar de tandarts te gaan, dat ik daar wel wilde werken. Maar wat het vak tandartsassistent precies inhield? Daar had ik toen nog geen idee van.”

Oriëntatie

“Toen ik een vervolgopleiding moest kiezen, heb ik eerst op internet gekeken. Maar al snel wilde ik naar een Open Dag van mboRijnland om te zien of de opleiding Tandartsassistent wel echt zo leuk was als ik hoopte.”

Open Dag

“Tijdens de Open Dag vond ik het vooral tof om de school te zien, de lokalen te bekijken en vragen te stellen aan studenten en docenten. Zo kwam ik erachter dat ik de anatomie van het menselijk lichaam heel interessant vind en dat er een lokaal was met echte tandartsstoelen inclusief instrumenten. Ik kreeg meteen zin om met de opleiding te beginnen.”  

Toekomstdroom

Als Aschwin zijn diploma heeft behaald, wil hij graag doorleren. “Ik wil mondhygiëniste worden. Dat is een hbo-opleiding. Met alles wat ik geleerd heb tijdens de opleiding Tandartsassistent op mboRijnland én de vier stages die ik heb gedaan, start ik straks met veel voorkennis aan deze vervolgopleiding.” 

Tip van Aschwin

Aschwin adviseert iedereen naar een Open Dag van mboRijnland te gaan. “Veel middelbare scholieren hebben een verkeerd beeld van de opleiding die ze willen doen. Tijdens een Open Dag zie je pas echt wat je precies allemaal gaat doen en leren. En vind je dat ineens niet leuk meer? Dan kom je misschien nog wel een veel leukere opleiding tegen!”