Wat houdt het werk van (hybride) docent en instructeur op het mbo in?

Werken als (hybride) docent of instructeur op het mbo is in de eerste plaats ontzettend leuk: je kunt jouw kennis en ervaring binnen het bedrijfsleven overdragen aan een jongere generatie. Zo kun je ze goed voorbereiden op hun werk in de praktijk. En op jouw beurt blijf je op de hoogte van wat jongeren beweegt.

Het aantal lesuren per week hangt af van het vak dat je geeft. Gemiddeld genomen is dit voor een hybride docent ongeveer tien lessen per week, die je zelf voorbereidt.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de studieloopbaanbegeleiding van een aantal studenten. Dit houdt in dat je studenten begeleidt bij het opstellen van doelen en het behalen daarvan én bij hun stages. Dit kost extra tijd, dus het is een voordeel als je flexibel bent in je andere baan.

Iets voor jou?
Ben je energiek, serieus (én humorvol), sociaal vaardig, geduldig, flexibel, een teamplayer en kun je goed improviseren? Dan is een baan als (hybride) docent of instructeur vast iets voor jou. Als docent verzorg je zelfstandig lessen, die je aanpast aan de actualiteit. Als instructeur ondersteun je docenten en verzorg je zelfstandig praktijklessen. Je geeft les aan enthousiaste studenten en combineert de theorie met de praktijk: alle facetten van een beroep dus. Bovendien begeleid je studenten in hun persoonlijke ontwikkeling: je ziet ze van dichtbij groeien en dat geeft veel voldoening. Net als de andere voordelen van het docentschap!

Blijf zelf ook leren
Om jezelf ook te blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, is er de mboRijnland academie. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.

 

Meer weten?
Wil je graag meer weten over jouw mogelijkheden als (hybride) docent, zij-instromer  of instructeur bij mboRijnland? Stuur dan gerust een mailtje naar hrm-recruitment@mborijnland.nl of bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Uiteraard kun je ook meteen solliciteren op een van onze vacatures!