Twee banen tegelijk: je reguliere werk en je baan als docent. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Als hybride docent heb je twee banen: je reguliere werk én je werk als docent. Dat betekent flexibel plannen en je tijd goed indelen. En uiteraard is het fijn dat jouw thuisfront ook flexibel kan schakelen.

Kom je bij mboRijnland als hybride docent werken, dan moet je minimaal twee volle dagen beschikbaar zijn. We hanteren per leerjaar vier periodes. De ene periode ben je meer tijd kwijt aan je werk dan een andere. Flexibiliteit ten opzichte van je andere werk is dus een groot voordeel. Zo kun je in drukke periodes wat meer tijd aan lessen en bijbehorende activiteiten besteden, en in rustige periodes is er meer tijd voor je andere baan. Aan het begin van je carrière als hybride docent zul je in verhouding meer tijd kwijt zijn: je moet alles nog even in de vingers krijgen en het voorbereiden van lessen kan soms lang duren. Maar hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat!

Klaar voor meer energie?
De roostermakers proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen. Uiteraard ben je wel gebonden aan de schoolvakanties, maar dat is vaak juist een voordeel. Houd er wel rekening mee dat het combineren van een parttime baan met een baan in het onderwijs wel wat meer tijd kost dan één fulltime baan, want ook het voorbereiden van lessen, het bijwonen van vergaderingen en het begeleiden van studenten kost tijd. Maar het levert je ook ontzettend veel energie en mooie ervaringen op!

Leer van onze ervaren hybride docenten

Er werken meer mensen als hybride docent bij mboRijnland, dus deel gerust je vragen en onzekerheden! Zij kunnen je vaak van goed advies en slimme tips voorzien. Weet je nog niet zeker of werken als hybride docent iets voor jou is? Vraag dan gerust of je een dagje met een van onze docenten mag meelopen. Zo ervaar je hoe het is en kun je al je vragen stellen. En misschien trekt dit artikel je over de streep!

Meer weten?
Wil je graag meer weten over jouw mogelijkheden als (hybride) docent, zij-instromer  of instructeur bij mboRijnland? Stuur dan gerust een mailtje naar hrm-recruitment@mborijnland.nl of bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. Uiteraard kun je ook meteen solliciteren op een van onze vacatures!