Ben je nog geen docent, maar wil je dit wel worden?
Je bent een zij-instromer als je vanuit een ander beroep docent wilt worden. Of als je al bevoegd docent bent, bijvoorbeeld in het primair onderwijs, maar les wil geven binnen het mbo.
In een traject zij-instroom combineer je werk en opleiding. Zo leer je direct op de werkplek.
Stuur een open sollicitatie of mail ons via hrm-recruitment@mborijnland.nl

Als zij-instromer breng je de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van het overdragen van jouw kennis en ervaring. Voor mboRijnland de manier om onze studenten voor te bereiden op een mooie toekomst op de arbeidsmarkt.
Gedurende het scholingstraject is alles erop gericht om jouw nieuwe stap succesvol te laten verlopen. mboRijnland ondersteunt je gedurende deze periode met begeleiding en tools via onze mboRijnland academie.

Om als zij-instromer bij mboRijnland te kunnen starten bezit je over

  • afgeronde opleiding in het hoger onderwijs (hbo of wo);
  • minimaal 3 jaar relevante praktijkervaring in het vak waarin je les wilt geven én aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Wij toetsen dit laatste door middel van een test/assessment.  

Ben je geschikt bevonden? Dan ontvang je een contract voor tijdelijke duur met een scholingsovereenkomst om binnen 2 jaar een getuigschrift te halen, dit kan onder meer bestaan uit het volgen van de PDG-opleiding.

Hiermee bewijs je te voldoen aan de bekwaamheidseisen voor het mbo. Na het behalen van het PDG kun je in vaste dienst treden en lesgeven in het mbo. Met de PDG kun je niet lesgeven in de andere onderwijssectoren.

Een veelzijdige baan, waarbij je je kennis en ervaring kunt combineren met het geven van onderwijs. Op onze arbeidsovereenkomsten is de cao mbo van toepassing, maar ook een aanstelling in de vorm van een detachering is bespreekbaar.
In onze opleidingen staan kennis en vakmanschap centraal. Weet jij deze te verbinden en met passie over te brengen op onze studenten? Dan zijn wij zeer nieuwsgierig en komen we graag met je in contact.

Zij-instromer

Als zij-instromer bij mboRijnland ben je meer dan de man of vrouw voor de klas. We bieden je namelijk alle kans om zelf ook je (praktijk)kennis te vergroten.

Bekijk vacatures