Wist je dat 1 op de 5 werkenden wel eens heeft nagedacht over (gedeeltelijk) werken in het onderwijs?
1 op de 8 docenten in het onderwijs doet dit al! Zij combineren een parttime baan als docent, met een andere baan binnen of buiten het onderwijs.

Denk hierbij aan een SEH-verpleegkundige, die 2 dagen per week als docent Verpleegkunde haar vak overdraagt aan studenten gezondheidszorg. Of een instructeur schoonheidsverzorging die daarnaast ook een eigen salon runt. Maar wist je dat ook onze minister president zijn toch al volle agenda combineert met het docentschap?
Binnen mboRijnland kennen wij verschillende mogelijkheden om als docent, gastdocent of instructeur aan de slag te gaan.
Graag vertellen we meer over de mogelijkheden, welke trajecten er zijn, de opleidingseisen maar vooral hoe mooi het onderwijs is!
Stuur een open sollicitatie of mail ons via hrm-recruitment@mborijnland.nl

Als parttime  docent breng je de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van een verbreding van je loopbaan en het overdragen van jouw kennis. Voor mboRijnland de manier om onze studenten voor te bereiden op een mooie toekomst op de arbeidsmarkt.
 
Met jouw praktijkkennis, innovatieve en creatieve eigenschappen geef je de opleiding verder vorm en ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de opleiding. Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om studenten “praktijkgericht te laten leren”, waarbij de student centraal staat en alles gericht is op zijn ontwikkeling.
Wanneer je maximaal 4 uur (160 uur per jaar) in de week lesgeeft, dan ben je een gastdocent en heb je door de kennis en ervaring die je hebt opgedaan op jouw vakgebied geen onderwijsbevoegdheid nodig. Via onze mboRijnland academie stellen we je tools beschikbaar om succesvol te gaan lesgeven.
 
Ga je meer dan 4 uur (160 uur per jaar) in de week lesgeven, dan is het nodig dat je binnen 2 jaar aan de bekwaamheidseisen voldoet. Hiervoor zijn verschillende opleidingstrajecten mogelijk. Samen met je teamleider en de mboRijnland academie bespreken we met je hoe je deze bevoegdheid kan behalen. 
 
Om voor deze opleiding tot bevoegd docent in aanmerking te komen is het een vereiste dat: 
  • Je een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs (hbo of wo) hebt
    of
  • Je minimaal 3 jaar relevante praktijkervaring hebt in het vak waarin je les wilt geven én je beschikt over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Wij toetsen dit laatste door middel van een test/assessment. 
Voldoe je hieraan? Dan krijg je eerst een tijdelijk contract met daarnaast een scholingsovereenkomst om binnen twee jaar te voldoen aan de opleidingseisen (PDG).  
Na het behalen van de PDG-opleiding, voldoe je aan de bekwaamheidseisen voor het mbo. 

Een veelzijdige baan, waarbij je je kennis en ervaring kunt combineren met het geven van onderwijs. Op onze arbeidsovereenkomsten is de cao mbo van toepassing, maar een aanstelling in de vorm van een detachering of als ZZP’er is bespreekbaar.
In onze opleidingen staan kennis en vakmanschap centraal. Weet jij deze te verbinden en met passie over te brengen op onze studenten? Dan zijn wij zeer nieuwsgierig en komen we graag met je in contact.

Parttime docent

Als parttime docent bij mboRijnland ben je meer dan de man of vrouw voor de klas. We bieden je namelijk alle kans om zelf ook je (praktijk)kennis te vergroten.

Bekijk vacatures