Het doel van Warande is om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs en op participatie in de samenleving. Ze krijgen de kans  om zelfstandig en verantwoordelijk in de praktijk aan de slag te gaan. De studenten voeren reguliere werkzaamheden uit in respectievelijk de horeca, verkoop en kinderopvang voor het winkelend publiek in Zoetermeer. Deze levensechte leeromgeving is van grote toegevoegde waarde voor het leerproces van de student, zowel in vaardigheden die bij het vak horen als sociale vaardigheden en anticiperen op vaak onverwachte situaties in de praktijk.

Giftstore schoolwinkel Zoetermeer
De Giftstore biedt studenten een leeromgeving om te kunnen ondernemen. De studenten krijgen een studiejaar lang de tijd om de winkel te runnen. Binnen het concept van de Giftstore werken we met verschillende verkoopstrategieën. Zo krijgen de studenten de kans om zelf de in- en verkoop te doen, contact te onderhouden met leveranciers en bedrijven die een stelling (met cadeautjes of kaarten) in de winkel huren.

Adres & openingstijden Giftstore
De Giftstore is gevestigd aan Warande 136 in het Stadshart Zoetermeer.
De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur.
Voor vragen kun je mailen naar giftstore@mborijnland.nl
Instagram Giftstore

Da’s mooi diner Zoetermeer
Da´s Mooi is een restaurant waar studenten van de opleiding horeca, voeding en voedingsindustrie allerlei lekkernijen zoals pizza’s, crispy cookies en verschillende soorten koffie maken voor de bezoekers van Warande Zoetermeer. Zij doen hiermee praktijkervaring op en leren op de werkvloer.

Adres & openingstijden Da’s mooi
Da’s mooi is gevestigd aan Warande 124 in het Stadshart Zoetermeer.
De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00uur.
Voor vragen en reserveringen kun je mailen naar dasmooi@mborijnland.nl
Instagram Da’s Mooi

KinderPlaza Zoetermeer
Bij KinderPlaza organiseren studenten van de opleidingen Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en Onderwijsassistent diverse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 17 jaar. Ouders uit Zoetermeer en omgeving zijn van harte welkom om samen met hun kinderen langs te komen om te spelen of mee te doen aan een activiteit. Er zijn plannen om ook aan te bieden dat ouders hun kinderen bij KinderPlaza kunnen laten spelen, terwijl ze boodschappen doen in het Stadshart, vergelijkbaar met de ballenbak bij Ikea. Houd daarvoor onze website en Instagram in de gaten.

KinderPlaza is geen geautoriseerde kinderopvang., de verantwoordelijkheid ligt altijd bij de ouders. Ook bij KinderPlaza doen de studenten praktijkervaring op en leren tegelijkertijd op de werkvloer.

Adres & openingstijden KinderPlaza
Wil je weten wanneer er activiteiten in KinderPlaza worden georganiseerd? Houd dan de Instagram in de gaten. Voor overige vragen en reserveringen kun je mailen naar kinderplaza@mborijnland.nl