Samenwerken?
Neem contact op

Contactformulier

Word
stagebedrijf

Meer informatie

Lopende samenwerkingen

Meer informatie

Ontwikkelingen en uitdagingen 
Op een terrasje je biertje bestellen met een QR-code, het is tegenwoordig een normaal verschijnsel. Hier zet de horecaondernemer doelbewust AI in om zijn medewerkers niet onnodig veel te veel meters te laten maken. Als die medewerker dan de bestelling levert, is er alsnog gelegenheid voor social talk. Want hospitality is een groot goed in de branche.  

Dat biertje kan zomaar een biologisch biertje zijn. Biologisch, duurzaam, lokaal: het zijn kernwoorden die je op steeds meer menukaarten aantreft. En waar vegetariërs het lange tijd alleen moeten doen met een salade met brie, groeit voor hen het aanbod. De horecaondernemer ziet hoe de vraag zich ontwikkelt en past zich daar – samen met zijn team – creatief op aan. Streetfood wint in de branche snel aan populariteit. De foodtrucks op festivals bijvoorbeeld zijn een standaard gegeven geworden. 

Dankzij AI kan die horecaondernemer nauwkeurig zijn verkoop voorspellen, zijn inkopen daarop aanpassen, voedselverspilling tegengaan. Duurzaamheid en hospitality gaan samen op. De taken van de horecamedewerker en die van de hospitalitymedewerker vervagen. Zij moeten beiden van alle markten thuis zijn.  

Wij bewegen mee
mboRijnland beweegt mee in al deze ontwikkelingen. In ons eigen schoolrestaurant volgt de kok de ontwikkelingen in de branche op de voet. In de samenstelling en bereiding van de menu’s, in de bediening brengen wij de kennis en vaardigheden over op onze studenten.  

Ons aanbod in de regio
mboRijnland biedt in deze branche drie opleidingen aan: Meewerkend Horeca Ondernemer (niveau 4) en Manager/Ondernemer Horeca (niveau 4). In beide opleidingen leiden we onze studenten op tot toekomstige horecaondernemers. Professionals die oog hebben voor de beleving van de gast en voor het welzijn van de medewerkers. Die kennis hebben van financiën en snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt. De medewerker horecaondernemer vindt zijn weg in de kleinschalige horecabedrijven. De manager ondernemer horeca komt terecht in de grootschalige, internationale horeca. Met de opgedane vaardigheden kunnen onze studenten ook aan de slag in andere dienstverlenende beroepen of doorstromen naar de Hogere Hotelschool. 

mboRijnland biedt de horecaopleidingen aan in Leiden. De studenten komen uit de Bollenstreek, het Westland en het Groene Hart. In deze regio vinden de meesten ook werk na hun opleiding, hoewel studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca ook zomaar een baan kunnen vinden in het buitenland, al dan niet in hun stagebedrijf. 

Onze samenwerkingen
De horecaopleidingen van mboRijnland hebben goede samenwerkingen opgebouwd met hotels en restaurants in de regio. Bij hen op de werkvloer geven wij ons onderwijs vorm. Docent en studenten komen naar het bedrijf toe. In deze leertrajecten op de werkvloer ziet de horecaondernemer welke studenten in zijn of haar bedrijf passen. Dat bevordert een vloeiende stagematching. We ervaren dan ook dat horecaondernemers openstaan voor een samenwerking met mboRijnland.  

Samenwerken? Neem contact op

mboRijnland kent de horecabranche van binnenuit. In ons opleidingenaanbod volgen wij de ontwikkelingen in de branche op de voet. Heeft uw bedrijf of uw gemeente goede opdrachten voor onze studenten? En bent u bereid samen met onze collega’s studenten te ondersteunen in hun leerproces? Neem dan contact op met ons docententeam via onderstaand formulier. Laten we samen een win-winsituatie creëren: voor u, de student en de opleidingen.