Informatie werkveld opleidingen beveiliging ID College

Voor studenten is praktijkervaring van essentieel belang voor hun ontwikkeling. Niet alleen omdat het een voorwaarde is om een diploma te halen, maar ook omdat het hen goed voorbereid op een toekomstige baan. Voor het beveiligingsvak geldt dit zeker. Studenten leren dan hoe ze in functie omgaan met beveiligingssituaties in gebouwen, winkels of op straat. Beveilgingswerk is mensen werk.
Om in de toekomst goede beveiligingsmensen af te blijven leveren aan het werkveld, heeft ID College daar de hulp van beveiligingsbedrijven bij nodig. ID College is doorlopend opzoek naar kwalitatief goede stageplaatsen voor de opleidingen: Particulier Beveiliger en Coördinator Beveiliging.

Erkend leerbedrijf worden

Om studenten te mogen begeleiden tijdens hun stage is het wel nodig om een erkend leerbedrijf te worden. Dit geldt voor alle stagebedrijven in het MBO. Bedrijven die al leerbedrijf zijn in onze regio en samenwerken met ID College:

  • BBD Groep BV;
  • Mediamarkt Alphen aan den Rijn;
  • Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn;
  • TSC Crowd Management.

Voor meer informatie over het worden van een erkend leerbedrijf verwijzen wij naar het kenniscentrum ECABO.

Werkveld sessie

Wij investeren vanaf komend jaar in twee opleidingen, namelijk Particulier Beveiliger niveau 2 en Coördinator Beveiliging niveau 3. Daarnaast zijn we intensief bezig om de aanpassingen van het nieuwe kwalificatiedossier door te voeren in ons onderwijs. Wij willen u daar graag bij betrekken, zodat de aansluiting bij het werkveld ook in de toekomst goed blijft. Daarmee verzekerd u zich in de toekomst van kwalitatief goede medewerkers en houden wij als onderwijsinstelling de aansluiting met het werkveld. Dit maakt de beveiligingsopleidingen aantrekkelijk voor toekomstige studenten en u als beveiligingsbedrijf.

Wij nodigen u daarom van harte uit om tijdens een werkveldsessie mee te denken over de beveiligingsopleidingen van ID College.

Datum: donderdag 5 maart 2015
Tijd: 15.00 tot 16.30 uur
Locatie: Avifauna, Hoorn 65, 2404 HG,Alphen aan den Rijn