De kosten voor studeren op het vavo zijn afhankelijk van je individuele traject. Op deze pagina zie je welke betalingsvormen er zijn. Neem contact met ons op als je niet zeker weet tot welke groep je behoort. Wij kijken graag met je mee.

Tegemoetkoming

Alle vavo-studenten kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de studiekosten. Voor alle informatie rondom deze mogelijkheid, zie www.duo.nl.

Lesgeld vavo

Lesgeld deeltijd-opleiding

Wie op 1 augustus 18 jaar of ouder is en een deeltijd-opleiding volgt (minder dan 27 lessen in de week), betaalt voor dat studiejaar aan mboRijnland. Je ontvangt een factuur van mboRijnland gebaseerd op het aantal lesuren dat je volgt per 30 september. Wijzigingen van het aantal lesuren voor 1 oktober worden wel in rekening of in mindering gebracht.

Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt het cursusgeld € 24,64 per lesuur per jaar. Volg je één vak van vier lesuren, dan kost dit je dus jaarlijks € 98,56. Twee vakken van vier lesuren kosten je € 197,12, enzovoorts. Bovenstaande zijn de definitieve bedragen, op basis waarvan je de factuur zult ontvangen. De (eerste) factuur ontvang je in september of oktober.

Lesgeld voltijd-opleiding

Wie op 1 augustus 18 jaar of ouder is en een voltijd-opleiding volgt (27 of meer lesuren in de week), moet voor dat studiejaar lesgeld betalen aan DUO. Je ontvangt een factuur van DUO. Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt het lesgeld € 1.168,00.

Uitbesteed via je VO-school

Wie op 1 augustus 16 jaar of ouder is en wordt uitbesteed door de vo-school hoeft geen les- of cursusgeld te betalen. Jouw middelbare school ontvangt een factuur van mboRijnland volgens overeengekomen tarieven.

Kosten zelfbetaler (particuliere student)

Ben je op 1 augustus 17 jaar, ben je niet meer kwalificatie plichtig en kom je niet in aanmerking voor uitbesteding door je vo-school dan betaal je cursusgeld aan mboRijnland. Je ontvangt een factuur van mboRijnland gebaseerd op het aantal lesuren dat je volgt.

Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt de bijdrage schoolkosten € 292,00 per lesuur per jaar. Volg je één vak van vier lesuren, dan kost dit je dus jaarlijks € 1.168,00. Twee vakken van vier lesuren kosten je € 2.336,00, enzovoorts. Neem voor vragen contact met ons op.

Kosten versneld traject (particuliere student)

Ben je gezakt voor je diploma (vmbo-tl, havo of vwo), dan is het in sommige gevallen mogelijk om alsnog vóór 1 september een diploma te behalen door je profielwerkstuk te verbeteren of door eind augustus deel te nemen aan een examen voor maatschappijleer.

Je ontvangt in juli een factuur van mboRijnland. Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt de bijdrage schoolkosten € 350,00.

Teruggave cursusgeld

Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Vavo locaties

Vavo Gouda
Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Vavo Leiden
Storm Buysingstraat 18C, Leiden

Vavo Woerden
Polanerbaan 15, Woerden

Vavo Zoetermeer
Van Doornenplantsoen 11, Zoetermeer

Bekijk onze vavo brochure

Heb je vragen over vavo, mail ons via vavo@mborijnland.nl of bel het vavo-telefoonnummer: 088 222 17 99.