Vakantie-uitjes onder de € 10!

Je welverdiende vakantie is aangebroken; tijd voor leuke dingen! Maar die lekkere zon-/feestvakantie is een rib uit je lijf… Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen waar je niet je spaarpot voor op z’n kop hoeft te houden. De leukste tips voor niet meer dan € 10!

1. Varen

€ 5 per uur

Of je nou fanatiek enkele kilometers roeit of gewoon lekker op het water dobbert: met mooi weer is varen het lekkerst dat er is. Huur een roeiboot of kano. Of (goedkoper) blaas weer eens die oude rubberboot op! Controleer wel eerst even of ‘ie niet lek is ;-)

2. Glowgolf

€ 9 per persoon

Golfen in het donker met gave glow in the dark effecten is echt heel leuk. Je doet het al voor € 9 per persoon. Dat kan bijvoorbeeld in Woerden. Is het mooi weer en ga je liever naar buiten? Kies dan voor boerengolf in een weiland. Extra leuk met een grote groep!

3. Hardloopevenement

€ 6

In de zomer worden tal van leuke hardloopevenementen georganiseerd. Kies je voor een kleine, lokale wedstrijd? Dan kost je deelname vaak een euro of zes. Grotere wedstrijden (zoals de Leiden Marathon) zijn vaak iets duurder. Leuk aan deze activiteit is dat je meteen de hele zomer zoet bent, want je wilt natuurlijk wel trainen van tevoren ;-)

4. Geocaching

Gratis

Ga schatten zoeken met je vrienden en vriendinnen. Via geocaching.nl en de app zie je waar mensen bij jou in de buurt schatten hebben verstopt. Goed voor je stappenteller!

5. Fotoshoot

Gratis

Dankzij de uren die jij in de zon hebt gespendeerd zie jij er lekker bruin en ontspannen uit. Mooi moment om die perfecte Instafoto te maken. Zoek een goede outfit, laat je vriend(in) je haar perfect in model brengen en rijd of wandel samen naar de mooiste locatie in de buurt.

6. Surfen of suppen

€ 10 per uur

Voor € 10 (bij sommige surfscholen zelfs minder) huur je al een board. Een les is leuk, maar duur en niet per se nodig. Bekijk een tutorial op YouTube en je kent de basis al. Als je het voor de eerste keer doet, kun je wat blauwe plekken en slokken zout water verwachten. Maar hé, je bent vanaf vandaag wel een surfdude/-chick! Vind je golfsurfen te spannend? Begin dan met Stand Up Paddling (suppen). Goede work-out, trouwens.

7. Picknick

€ 0-10

Op het strand, in het park, in de tuin, op het balkon, aan een rivier of midden in de stad: als de zon schijnt is picknicken overal heerlijk. Iedereen neemt wat hapjes mee. Misschien heb je nog wat drankjes over van je examenfeest of hebben je ouders wat lekkers in de koelkast staan? Zo hóef je niet eens geld uit te geven. Maar het kan natuurlijk wel, als je lekkere verse broodjes bij de bakker haalt bijvoorbeeld. Budget tip: ga met een grote groep, zodat je voordeelverpakkingen kunt kopen. Dan kost je picknick minder per persoon!

8. Citytrip

€ 10,43 per persoon

Oké, deze is iets duurder dan € 10, maar wél heel leuk. Ga gezellig naar je favoriete stad in Nederland! Kies voor een NS ‘Groepsticket Daluren’. Voor zeven personen ben je € 73 kwijt, dus € 10,43 per persoon. Je mag dan in het weekend of op doordeweekse dagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur overal naartoe. Neem zelf een lunchpakket mee, dan ben je daar geen extra kosten aan kwijt. Leuke stedentips: Amsterdam (ga lekker naar het Vondelpark), Den Bosch (maak een leuke stadswandeling) of Groningen (met mooi weer ga je aan het stadsstrand liggen).

Regent het of heb je geen zin in het bovenstaande? Kijk dan alvast op deze pagina. Daar vind je informatie over de start van je studie.