Studeren in het buitenland

Wil jij je kansen op de internationale arbeidsmarkt vergroten? Extra vakkennis opdoen? Als student van mboRijnland kun je lesmodules volgen op buitenlandse scholen!

mboRijnland is betrokken bij diverse Europese programma’s. Via deze programma’s kun je lesmodules op een school in het buitenland volgen.

Bij veel opleidingen kun je een stage in het buitenland volgen. Ook zijn er een aantal opleiding waarbij je een summer camp in de Verenigde Staten kunt doen. 

Stage in het buitenland

Jij wil graag stage lopen. Jongeren uit andere landen leren kennen. Je talen beter leren spreken. Dat kan bij mboRijnland!

Als je studeert bij mboRijnland krijg je de kans om tijdens je opleiding buitenlandse ervaring op te doen. Spannend. Maar vooral leerzaam en leuk. Ontmoet nieuwe vrienden. Leer op eigen benen te staan. En ervaar hoe het is om te leven en te werken in een ander land.

Die internationale ervaring vergroot straks je kans op een uitdagende baan. In Nederland bij een bedrijf dat zaken doet met het buitenland. Of misschien wel bij een bedrijf of organisatie in het buitenland. Heb jij interesse in een stage in het buitenland? Bespreek dit dan eerst met je studieloopbaanbegeleider en bpv-docent.

Subsidie

Ga je stage lopen bij een bedrijf of instelling binnen Europa? Dan kom je in aanmerking voor subsidie vanuit het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Voor stages in landen buiten Europa krijg je geen subsidie.