Je wordt opgeleid tot middenkaderfunctionaris infra. In deze opleiding leer je een flink aantal kerntaken op het gebied van infrastructuur. Je leert over het ontwerp, de realisatie en de instandhouding van infraprojecten. Dat kan heel breed zijn, maar juist ook heel specialistisch. Je wordt in je werkzaamheden betrokken bij tekeningen, bestekken, begrotingen/offertes, planningen, constructies en uitvoeringsaspecten.
De inhoudelijke vakken die je volgt zijn o.a. waterbouw, wegenbouw, schetsen, computertekenen en mechanica. Maar naast leren over de infrastructuur, leer je ook hoe je goed kunt functioneren in de maatschappij en op je werk. Je leert jezelf te presenteren, hoe je iets duidelijk uitlegt, hoe je met klachten van klanten omgaat en hoe je productief kan samenwerken met collega’s en leidinggevenden.
Toegestane vooropleidingen
- Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
- Diploma mbo-opleiding niveau 2
- Diploma mbo-opleiding niveau 3
- Overgangsbewijs naar havo/vwo 4
In het kort
Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)
Deze opleiding heet vanaf 1-8-2023 Middenkaderfunctionaris Grond- Weg- en Waterbouw.
Over jou
- Je houdt van buiten werken
- Interesse in huizen- en wegenbouw
- Je kunt goed samenwerken
In de praktijk
Na deze 4-jarige BOL-opleiding op niveau 4 stroom je door naar het hbo of ga je direct aan de slag. Je werkt bij een organisatie, bedrijf of instelling die de infrastructuur vormgeeft, realiseert en onderhoudt. Je beschikt over de juiste vaardigheden om aan dit proces deel te nemen met een passende beroepshouding. Bij een groot bedrijf specialiseer jij je op één gebied, terwijl je bij een kleiner bedrijf juist een breed takenpakket hebt.
Je bent een goede middenkaderfunctionaris infra omdat jij de juiste mix van kennis, beroepshouding en vaardigheden bezit. Je werkt bij een aannemingsbedrijf, de overheid of een ontwerpbureau. Je houdt je bezig met het ontwerp, de voorbereiding en uitvoering van infrastructuurprojecten en draagt zorg voor de kwaliteit. Je weet ook aan welke wetten, regels en eisen jij je moet houden om een project succesvol te laten verlopen. En aan het eind van jouw project kunnen misschien wel duizenden mensen met plezier gebruik maken van de wegen waar jij aan mee hebt geholpen!
Als je klaar bent
Aanvullende informatie
- Kosten
- BOL
- Buitenland
- Keuzedelen
- Ondernemerschap
Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.
Kosten van boeken en materialen
De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding
Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering
Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap