Wat ga je leren?

De opleiding (Denim) Store Manager is de eerste mbo retail opleiding van Nederland waar je volledig in de praktijk wordt opgeleid. Jouw klaslokaal is één van de Jeans Centre filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft centrum. Na het behalen van jouw diploma (Manager Retail), ben je klaar voor de winkel van de toekomst!

De opleiding (Denim) Store Manager is onderdeel van Blue School, de nieuwe retail school van ROC Mondriaan en mboRijnland. Samen met Jeans Centre en vele andere partners, leiden wij jou op tot de nieuwste generatie retail professionals.

Je leert in de praktijk!

We stomen je klaar tot (Denim) Store Manager op basis van vijf pijlers: Sales, Retail & Innovation, Hospitality, Denim en Personal Development. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en er zijn verschillende rollen. Denk aan: visual merchandiser, adviseur en verkoopspecialist.

De opleiding duurt drie jaar en iedere 10 weken ga je een challenge aan. Om deze op te lossen krijg je trainingen van professionals, voer je opdrachten uit in o.a. Westfield Mall of The Netherlands en loop je stage in één van de Jeans Centre filialen.

Blue School staat voor service, advies geven, communicatie en productkennis met oog voor sustainability, mensenkennis en de beste verkooptechnieken. Ook leer je tijdens de opleiding alles over de nieuwste manier van winkelen. Retail is een beleving, dus alle zintuigen moeten geprikkeld worden.

Omdat jij centraal staat is het ook mogelijk je eigen ideeën voor lesmateriaal in te brengen. Heb je iets gezien of gelezen waar je meer over wil leren en heeft het een toegevoegde waarde? Dan gaan we samen met jou op zoek naar de juiste manier om je die expertise eigen te maken.

Het eerste jaar

De studiejaren zijn opgedeeld vier periodes van tien weken. In het eerste jaar ga je vooral aan de slag met de basiskennis die je nodig hebt als Store Manager. Zo krijg je “challenges” op het gebied van hospitality & sales, word je getraind in het voeren van verkoopgesprekken en leer je omgaan met de nieuwste afrekensystemen en word je getraind door de beste professionals op het gebied van visual merchandising.

Daarnaast is een schoolweek totaal anders dan andere opleidingen! Je start op maandag op school. Op dinsdag loop je stage in een Jeans Centre filiaal bij jou in de buurt en op woensdag ga je aan de slag met je challenges op school, krijg je gastlessen of ga je op bedrijfsbezoek. Op donderdag krijg je les in één van de Jeans Centre filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft Centrum. De week sluit je af door op vrijdag stage te lopen in “jouw” Jeans Centre filiaal.

Challenges & Vakken

Om de “Challenges” goed af te ronden krijg je gastlessen, trainingen, les op school en voer je opdrachten uit in de winkel en in The Mall of The Netherlands. Je krijgt ook les in Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Management en Voorraadbeheer. Daarnaast volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Deze vakken helpen je met je algemene ontwikkeling.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?

Ga je deze opleiding volgen, dan krijg je naast Jeans Centre en Westfield Mall of the Netherlands, veel te maken met grote namen als Garcia, Hilton en WeFashion. Door onze samenwerking met deze merken met internationale allure krijg je de kans om aan de meest innovatieve projecten mee te werken. Daarnaast ben je altijd verzekerd van een stageplaats.

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen:

Een motivatiebrief, sollicitatiegesprek en bootcampday behoren tot de aannameprocedure.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Let op:
Deze opleiding kent een maximum aantal van 14 nieuwe studenten. Studenten worden geplaatst op volgorde van aanmelden. 

Direct aanmelden

Over jou

  • Voor deze opleiding heb je een goede motivatie nodig.
  • Je moet echt in de retail willen werken.
  • Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling en je kunt goed met collega’s omgaan.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.
  • Je kunt zelfstandig werken.

In de praktijk

Lesprogramma (vakken, vrijstellingen, keuzedelen etc.)

Vakoverstijgende challenges per jaar. Om de challenges op te lossen volg je lessen, loop je stage, ga je op bedrijfsbezoek en voer je uitdagende opdrachten uit.

Waar volg je de lessen 

In de Jeans Centre filialen, in The Mall Of The Netherlands of Delft Centrum, bij partnerbedrijven en op school.

Wat voor docenten kan je verwachten 

Naast docenten krijg je les, word je getraind door de Store Managers die de Jeans Centre filialen runnen en krijg je trainingen van de beste professionals op hun vakgebied. En natuurlijk krijg je je eigen studieloopbaanbegeleider en coach.

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Kosten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.