Wat ga je leren?

Je doet wiskundige vaardigheden op zoals efficiënt rekenen, tabellen en grafieken maken en aflezen, werken met formules, meten en schatten. Ook leer je over statistiek en het omgaan met statistische gegevens.

Doelgroep en toelatingeisen

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een link waarmee je je eigen intakegesprek kunt plannen. Je voert dit intakegesprek met een docent van mboRijnland. Ben je jonger dan 18 jaar, dan dient ook een wettelijke vertegenwoordiger (ouder of verzorger) bij het gesprek aanwezig te zijn.

In het gesprek staan jouw ambities centraal. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden op het vavo en de manier waarop je jouw doelen kunt behalen. In overleg met de intaker kies je voor een 1-jarig of meerjarig traject en kies je de vakken die je gaat volgen.

Waarom vavo?

Je kunt om verschillende redenen kiezen voor het vavo. De werkwijze en het resultaat zijn echter hetzelfde: je hebt een heel goede kans om alsnog je vmbo-t, havo of vwo diploma of certificaat te halen! Het afgelopen jaar heeft mboRijnland vavo zo’n 1.200 studenten opgeleid.

 Contact

College Contractonderwijs
088 222 1772

Startdata

Week 35, 2020

Locaties

Gouda
Leiden
Woerden
Zoetermeer

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

In de praktijk

Op het vavo kun je alsnog je diploma vmbo-tl, havo of vwo halen. Kies je voor vavo? Dan kies je voor een maatwerktraject dat past bij jouw toekomst. Je kiest voor kwalitatief goed onderwijs gericht op jouw niveau, jouw mogelijkheden en jouw behoeften. Dat begint bij een persoonlijk intakegesprek waarin we met jou een traject uitstippelen. Dit kan een 1-jarig of meerjarig traject zijn. Jouw wensen staan altijd centraal. Voor meer informatie, zie https://mborijnland.nl/vavo

Aanvullende informatie

  • Studiebelasting en duur
  • Erkenning en voorwaarden
  • Startdatum en groepsgrootte
  • Locatie
  • Kosten en financieringsmogelijkheden
  • Informatie en aanmelden
Studiebelasting en duur
Het programma duurt een volledig schooljaar. Het schooljaar 2020/2021 start in week 35 (de week van maandag 24 augustus). Als gemiddelde studiebelasting kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week, inclusief de lessen. Het schooljaar wordt afgerond met het centraal schriftelijk examen Engels. Het centraal schriftelijk examen wordt afgenomen in mei.
Erkenning en voorwaarden
Het vak wordt afgerond met een landelijk erkend certificaat VMBO-T Wiskunde A (certificaat van DUO). Voor het volgen van VMBO-T Wiskunde A is geen specifieke vooropleiding vereist.
Startdatum en groepsgrootte
Het schooljaar 2020/2021 start in week 35 (de week van maandag 24 augustus), met tussen de 15 en 30 studenten.
Locaties
Leiden, Zoetermeer, Gouda, Woerden
Financiering
Voor de student
De kosten voor studeren op het vavo zijn afhankelijk van je individuele traject. Voor het studiejaar 2020-2021 bedraagt de bijdrage schoolkosten voor particuliere studenten € 292,00 per lesuur per jaar. Volg je één vak van vier lesuren, dan kost dit je dus jaarlijks € 1.168,00.
Betaal je de opleiding zelf? Dan kun je je scholingskosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen kun je een gedeelte van je opleidingskosten terugkrijgen. Meer informatie over dit fiscale voordeel vind je hier.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

Ben je enthousiast en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je je aanmelden via dit aanmeldformulier.