Wat gaat u leren?

Tijdens de Taallessen Nederlands NT2 leert u beter Nederlands te spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Ook gaat u de grammatica (beter) beheersen. U volgt lessen op
niveau A0, A1, A2 of B1 en B2. U gaat uzelf gemakkelijker verstaanbaar maken en verbetert uw mogelijkheden in de maatschappij.

Beheerst u de taal nog niet, dan zit u op Alpha of A0-niveau. Herkent u dagelijkse woorden en basiszinnen en kunt u een eenvoudig gesprek voeren? Dan zit u op A1-niveau. Zit u op A2-niveau, dan kunt u zinnen en informatie begrijpen over alledaagse onderwerpen als familie, boodschappen of werk. Met taalniveau B1 beheerst u eenvoudig Nederlands. Niveau B2 is vergelijkbaar met mbo-niveau 3.

Doelgroep en toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de Taallessen Nederlands NT2, woont u in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast bent u ingeburgerd en/of genaturaliseerd of heeft u een ontheffing voor inburgering. Om deel te nemen bent u 18 jaar of ouder.

Niveau van de Taallessen NT2

Iedereen die zijn taalvaardigheid (tot en met niveau B2) wil verbeteren is welkom. Uw niveau wordt bepaald in een intakegesprek, zodat u weet in welke groep u wordt ingedeeld. U kunt wekelijks instromen bij de groep van uw niveau.

In het kort

Niveau
Niveau 4
Duur
1 jaar

Studiebelasting afhankelijk van het taalniveau
Startdatum tussentijdse instroom mogelijk

Direct aanmelden

Opleidingsinhoud

De Taallessen NT2 volgt u in een groep die past bij uw niveau. U wordt begeleid door gespecialiseerde docenten. Tijdens de taallessen maakt u gebruik van effectieve lesmaterialen en lesmethoden.

Afhankelijk van de mogelijkheden rondom Corona vinden de lessen fysiek of online plaats.

In de praktijk

De lessen helpen u bij het vinden van een baan of het verder leren van de taal. Het maakt het ook makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten, een vraag aan iemand in een winkel te stellen of om uw (klein)kinderen te helpen met het maken van huiswerk.

Indien u het gewenste taalniveau hebt bereikt, ontvangt u een verklaring van deelname. Hiermee kunt u aantonen dat u een bepaald Nederlands taalniveau beheerst.

Over jou

  • Nieuwsgierig
  • Verder ontwikkelen
  • Enthousiast
  • Taal

Aanvullende informatie

  • Studiebelastingsuren en duur
  • Erkenning en voorwaarden
  • Startdatum en groepsgrootte
  • Locatie
  • Kosten en financieringsmogelijkheden
  • Informatie en aanmelden
De duur van de Taallessen NT2 en de hoeveelheid lesdagen zijn afhankelijk van het niveau van de deelnemer. De opleiding duurt maximaal 3 jaar waarin u 1 tot 2 keer per week 3 uur les volgt.Tijdens deze cursus worden de schoolvakanties van mboRijnland aangehouden.
De deelnemers ontvangen een verklaring van deelname.
Tussentijdse instroom is mogelijk. De groepsgrootte wordt bepaald in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg.
De taallessen worden gegeven op onze locatie in Leidschendam-Voorburg. Het kan voorkomen dat lessen op andere locaties worden gegeven zoals basisscholen in Leidschendam-Voorburg.
Voor u zijn er geen kosten verbonden aan de Taallessen NT2, de gemeente betaalt de leskosten. Zelf betaalt u wel voor het lesboek. De kosten hiervoor hoort u tijdens het intakegesprek omdat dit afhankelijk is van het niveau dat u gaat volgen.

Wenst u meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van de cursus NT2? Bel ons via 088 222 1772 of stuur een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

Bent u enthousiast en voldoet u aan de toelatingseisen? Dan kunt u zich aanmelden via dit aanmeldformulier.