Wat ga je leren?

Tijdens de taallessen Nederlands NT1 en NT2 leer je beter Nederlands te spreken, lezen, schrijven en luisteren. Ook ga je de grammatica (beter) beheersen. Je volgt lessen op
niveau A0, A1, A2, B1 en B2 en eventueel ook spreeklessen. Je gaat jezelf gemakkelijker verstaanbaar maken en je verbetert je (carrière)kansen in de maatschappij.

Als Nederlands je moedertaal is en je wilt zeker worden in het lezen en schrijven ervan, volg je NT1. Is Nederlands je tweede taal die je beter wilt leren lezen en schrijven, dan volg je NT2.

Beheers je de taal nog niet, dan zit je op Alpha of A0-niveau. Herken je dagelijkse woorden en basiszinnen en kun je een eenvoudig gesprek voeren? Dan zit je op A1-niveau. Zit je op A2-niveau. dan kan je zinnen en informatie begrijpen over alledaagse onderwerpen als familie, boodschappen of werk. Met taalniveau B1 beheers je eenvoudig Nederlands. Taalniveau B1 kenmerkt zich door het gebruik van veel voorkomende woorden en korte, eenvoudige en actieve zinnen. Heb je niveau B2, dan staat dat gelijk aan mbo-niveau 3.

Doelgroep en toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de Taallessen Nederlands NT1 & NT2, woon je in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast ben je ingeburgerd en/of genaturaliseerd en ben je ouder dan 18 jaar.

Niveau van de opleiding

Iedereen die zijn taalvaardigheid (tot en met niveau B2) wil verbeteren is welkom.

In het kort

Niveau
Niveau 4
Duur
1 jaar

Studiebelasting afhankelijk van het taalniveau
Startdatum meerdere momenten per jaar

Direct aanmelden

Opleidingsinhoud

De Taallessen NT1 & NT2 volg je in een groep die past bij jouw niveau. Je wordt begeleid door gespecialiseerde docenten. Tijdens de taallessen maak je gebruik van effectieve lesmaterialen en lesmethoden.

In de praktijk

Indien je het gewenste taalniveau hebt bereikt, ontvang je een verklaring van deelname. Hiermee kun je aantonen dat je een bepaald Nederlands taalniveau beheerst. Dit helpt je bij het vinden van een baan of het verder leren van de taal. Het maakt het misschien ook makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten, een vraag aan iemand in een winkel te stellen of om je (klein)kinderen te helpen met het maken van huiswerk.

Over jou

  • Nieuwsgierig
  • Verder ontwikkelen
  • Enthousiast
  • Taal

Aanvullende informatie

  • Studiebelastingsuren en duur
  • Erkenning en voorwaarden
  • Startdatum en groepsgrootte
  • Locatie
  • Kosten en financieringsmogelijkheden
  • Informatie en aanmelden
De duur van de opleiding Taallessen NT1 & NT2 en de hoeveelheid lesdagen zijn afhankelijk van het niveau van de deelnemer. De opleiding duurt maximaal 3 jaar waarin je 1 tot 2 keer per week les volgt.
De deelnemers ontvangen een verklaring van deelname.
Je kan ieder moment instromen. De groepsgrootte wordt bepaald in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg.
De taallessen worden gegeven op onze locatie in Leidschendam-Voorburg. Het kan voorkomen dat lessen op andere locaties worden gegeven zoals basisscholen in Leidschendam-Voorburg. De lestijden worden in onderling overleg bepaald.
Deelname aan de taallessen NT1 & NT2 is gratis. Je betaalt alleen voor het lesboek.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van de opleiding Taallessen NT1 & NT2? Stuur dan een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

Ben je enthousiast en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je je aanmelden via dit e-mailadres.