Waarin wil je je ontwikkelen en wat wil je leren?

Tijdens de contractopleiding ‘Rekenen 3F voor Onderwijsassistenten’ komen alle rekendomeinen aan bod: getallen, meetkunde, meten, verbanden en verhoudingen. Deze scholing is bedoeld voor onderwijsassistenten die vóór 2018 hun diploma hebben behaald en nog geen diploma op niveau 3F in hun bezit hebben.

Je begint deze opleiding met twee bijeenkomsten om jouw rekenvaardigheden op te frissen. Daarna maak je de rekentoets om je niveau te testen. Op basis van de scores wordt bepaald hoeveel scholingsbijeenkomsten je nodig hebt om het gewenste niveau te behalen. Na het volgen van deze bijeenkomsten maak je opnieuw een toets, en behaal je je verklaring ‘Rekenen 3F’.

Scholing en toetsing wordt door mboRijnland Contractonderwijs zowel incompany aangeboden als op een van de locaties van mboRijnland. Zowel groepen als individuen kunnen zich aanmelden. De scholing- en toetsing wordt op maat gemaakt. De duur van het scholingstraject is afhankelijk van het aantal deelnemers en de toetsscores.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding gelden geen toelatingseisen.

 Contact

College Contractonderwijs
088 222 1772

Locaties

Gouda
Leiden
Woerden
Zoetermeer
of incompany

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

Opleidingsinhoud

 • Opfrisbijeenkomst: Voorafgaand aan de toetsing zijn er twee opfrisbijeenkomsten. Het doel van de opfrisbijeenkomsten is het activeren van de voorkennis en voorbereiding op de rekentoets. Zo oefen je op de verschillende domeinen en wordt er aandacht besteed aan het omgaan met de computer tijdens de toets.
 • Toetsing: Wij maken gebruik van een geïntegreerde TOA-toets van Bureau ICE. Dit is een rekentoets waarin op alle domeinen getoetst wordt.
 • Scholing: Blijkt uit de toetsing dat je over het gewenste 3F-niveau beschikt, dan is daarmee het traject afgerond. Indien dit niet het geval is, bieden wij scholing op maat aan.

In de praktijk

Aan het eind van dit scholingstraject ben je in het bezit van een verklaring dat je op niveau 3F kunt rekenen. Daarmee kun je in je dagelijks werk als onderwijsassistent goed aan de slag met het helpen van kinderen en docenten. En dat op het juiste niveau!

In de huidige opleiding Onderwijsassistent worden studenten vanaf 2018 op alle rekendomeinen (Getallen, Meten & Meetkunde, Verbanden en Verhoudingen) op 3F-niveau opgeleid. De onderwijsassistenten die eerder hun diploma hebben behaald, kunnen via deze aanvullende opleiding ook op 3F-niveau worden geschoold.

Over jou

 • Kinderen
 • Ontwikkelen
 • Pedagogiek
 • Rekenen

Aanvullende informatie

 • Studiebelasting en duur
 • Verklaring
 • Locatie
 • Kosten
 • Informatie en aanmelden
De studiebelasting en duur van de opleiding is afhankelijk van het niveau van de deelnemer. Dit is als volgt opgebouwd:
• 2 opfrisbijeenkomsten (2x 2,5 uur)
• Rekentoets (75 minuten)
• Scholing afhankelijk van de toetsscores (5, 10 of 20 bijeenkomsten van 2,5 uur)
• Herkansing (afhankelijk van de eerder behaalde toetsscores)
De deelnemers ontvangen een verklaring en een cijferlijst.
De locatie wordt in overleg met de opdrachtgever/afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers bepaald. Het kan zowel op een locatie van mboRijnland als incompany worden aangeboden.
Kosten zijn afhankelijk van het aantal toetsen en groepsgrootte. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op via contractonderwijs@mborijnland.nl of 088 - 222 17 72. Voor particulieren Betaal je zelf de opleiding, dan kan je tot maximaal € 15.000,- aan scholingskosten aftrekken bij je aangifte Inkomstenbelasting. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen kan je tot maximaal 50% van uw opleidingskosten terug ontvangen. Meer informatie over dit fiscale voordeel vind je via de volgende link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/mag-ik-mijn-studiekosten-aftrekken. Voor bedrijven en instellingen: Het is wellicht mogelijk subsidie aan te vragen als je organisatie onder één van de volgende typen valt; scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg of voorschoolse voorzieningen. De organisatie “Tel mee met Taal” geeft uitvoering aan deze subsidie. Meer informatie over deze subsidie en of je organisatie hiervoor in aanmerking komt, vind je op de website van “Tel mee met Taal” https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/.
Informatie en aanmelden Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl. Ben je enthousiast? Dan kun je je via dit e-mailadres ook aanmelden.