Wat ga je leren?

Tijdens de training leer je veilig en verantwoord vliegen met een drone. Als je gaat vliegen met drones maak je gebruik van het luchtruim. In dit luchtruim bevinden zich meerdere gebruikers dus het is belangrijk dat je veilig en verantwoord leert vliegen met een drone, met kennis van de relevante wet- en regelgeving. In de training ‘Drone vliegen’ bestudeer je eerst zelfstandig het online lesmateriaal, ondersteund met een wekelijks spreekuur met de docent. Ook kun je de docent tussendoor vragen stellen. Daarna oefen je thuis met een eigen simulator met het besturen van een drone, zodat je “muscle memory” kweekt. Vervolgens oefen je in de praktijk met het vliegen met een drone onder begeleiding van een ervaren docent.

Voor wie

Je wilt het Europese vliegbrevet halen, omdat je met een brevet mag vliegen met een drone en meer toegevoegde waarde hebt in je vak.

Contact

College Contractonderwijs
088 222 1772

Startdatum

Datum volgt

Locatie

Gouda

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

Opleidingsinhoud

De training start met een fysieke kennismakingsbijeenkomst van 1,5 uur. Naast het kennis maken met de docenten volgt er uitleg over het verloop van de training en over de begeleiding tijdens de training. Tevens ontvang je een simulator met remote.

De training zelf bestaat uit 3 pijlers:

Theorie: je leert de theorie over wet en regelgeving rondom drones en het vliegen met drones grotendeels zelfstandig. Elke week is er een online vragenuur waarin je vragen kunt stellen aan de deskundige docenten. Ook is het mogelijk om tussendoor vragen te stellen aan de begeleiders via WhatsApp.

Simulatie: je gaat aan de slag met een simulator met remote, aangesloten op jouw eigen laptop of PC. Hiermee kun je veilig veel drone-oefenuren maken. Je bouwt zo “muscle memory” op. Je leert de controller blindelings te bedienen.

Praktijk: Tijdens de praktijkles oefen je onder begeleiding van de docent met het vliegen van de drone. Dit gebeurt in veilig in kleine groepjes: 2 deelnemers per begeleider

In de praktijk

Na het succesvol afronden van de training en examens voldoe je aan de wettelijke eisen om op een veilige en verantwoorde manier te mogen vliegen met een drone. Drones worden in steeds meer sectoren gebruikt wanneer professionele inspecties moeten worden uitgevoerd. Denk aan makelaars, taxateurs, inspecteurs en schilders. Maar ook in de logistiek, door de NS, in de land- en tuinbouw, bij orde en veiligheid en bijvoorbeeld bij het opsporen van drenkelingen wordt steeds meer gebruik gemaakt van drones.

Over jou

  • Vliegen met drones
  • Kennis uitbreiden (voor beroep)
  • Uitdagend

Bennie over de drone vliegen

Aanvullende informatie

  • Studiebelastingsuren en duur
  • Benodigde middelen
  • Examens en erkenning
  • Startdatum en groepsgrootte
  • Locatie
  • Kosten en financieringsmogelijkheden
  • Informatie en aanmelden
- Gedurende de 9 weken krijg je ongeveer 12 uur les en 2,5 uur examen.
- Daarnaast ga je ongeveer 20 uur zelf aan de slag met de theorie en 20 uur training met de simulator.
Voor de training is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een laptop of PC; een Apple of Windows computer. Geen tablet, want hierop werkt de software niet. De software werkt ook niet goed op een Chrome-laptop/pc. De benodigde software en hardware worden door mboRijnland uitgereikt en zijn ook direct van jou. Deze zitten bij de prijs inbegrepen!
Er zijn in totaal 3 examens, 2 theorie-examens en 1 praktijktoets.
Na het behalen van de examens ben je in het bezit van A1, A2 en A3. Bij de RDW kun je dit omzetten tot een erkend vliegbewijs (kosten ongeveer €10,-). Hiermee kun je vliegen met drones uit klasse C0 t/m C4. Tevens ontvang je van mboRijnland een bewijs van deelname aan de training. De examens zitten bij de kosten van de opleiding in.
Datum volgt
Groepsgrootte:
14-20 deelnemers. Drie weken voor de startdatum kijken we of we het minimum aantal van 14 deelnemers hebben om te kunnen starten.
Groen van Prinsterersingel 52, 2805 TE Gouda
€ 560 voor zowel de lessen, het online lesmateriaal, de examens en de simulator met remote waarmee je thuis onbeperkt kunt oefenen.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld lesdagen en startmomenten van deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

De eerste startdatum is donderdag 21 april 2022.

Ben je enthousiast en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je je aanmelden via dit aanmeldformulier.