Wat ga je leren?

 

Inschrijven voor de training Drone vliegen is momenteel niet meer mogelijk!

Tijdens de training leer je veilig en verantwoord vliegen met een drone. Ook leer je hoe je met een drone een video-opname kunt maken en hoe je deze opname kunt bewerken. Na het behalen van de examens ben je in het bezit van het EU Dronebewijs.

De training start met een fysieke kennismakingsbijeenkomst van 1,5 uur in de avond bij mboRijnland in Leiden. Na de kennismaking met de docent volgt er uitleg over het verloop van de training en over de begeleiding tijdens de training. Tevens ontvang je een simulator met remote.

De training zelf bestaat uit 3 pijlers:

Theorie: je leert de theorie over wet en regelgeving rondom drones en het vliegen met drones grotendeels zelfstandig. Elke week is er een online vragenuur waarin je vragen kunt stellen aan de deskundige docenten. Ook is het mogelijk om tussendoor vragen te stellen aan de begeleiders via WhatsApp.

Simulatie: je gaat aan de slag met een simulator met remote, aangesloten op jouw eigen laptop of PC. Hiermee kun je veilig veel drone-oefenuren maken. Je bouwt zo “muscle memory” op en leert de controller blindelings te bedienen.

Praktijk: Tijdens de praktijkles oefen je onder begeleiding van de docent met het vliegen van de drone.

Voor wie

Iedereen die het Europese Dronebewijs wil halen en wil leren om video-opnamen met een drone te maken. Aan het einde van de training bezit je het wettelijk vereiste vliegbrevet ( A1/A3 en A2) om te mogen vliegen met een drone en heb je geoefend met het maken van video-opnamen. Dit geeft je meer toegevoegde waarde in je vak.

Startdatum
Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk

Locatie

Online en op locatie Leiden Bètaplein / Lammenschans.

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

In de praktijk

Drones worden in steeds meer sectoren gebruikt wanneer professionele inspecties moeten worden uitgevoerd. Denk aan makelaars, taxateurs, inspecteurs en schilders. Maar ook in de logistiek, door de NS, in de land- en tuinbouw, bij orde en veiligheid en bijvoorbeeld bij het opsporen van drenkelingen wordt steeds meer gebruik gemaakt van drones.

Over jou

  • Vliegen met drones
  • Kennis uitbreiden (voor beroep)
  • Uitdagend

Bennie over de drone vliegen

Aanvullende informatie

  • Studiebelastingsuren en duur
  • Benodigde middelen
  • Examens en erkenning
  • Startdatum en groepsgrootte
  • Locatie
  • Kosten en financieringsmogelijkheden
  • Informatie
Gedurende 7 weken krijg je 8 uur online begeleiding, ga je 4 uur vliegen met een drone in de praktijk en heb je 2,5 uur examen. Daarnaast ga je ongeveer 20 uur zelf aan de slag met de theorie en 20 uur trainen met de simulator.
Je ontvangt een simulator met remote en de software voor het bewerken van video-opnamen. Het is belangrijk dat je de beschikking hebt over een laptop of PC (Apple of Windows). Geen tablet, want hierop werkt de software niet. De software werkt ook niet goed op een Chrome-laptop/pc. De benodigde software en hardware worden door mboRijnland uitgereikt tijdens de eerste bijeenkomst en zijn ook direct van jou. Deze zitten bij de prijs inbegrepen!
Er zijn in totaal 3 examens, 2 theorie-examens en 1 praktijktoets. Na het behalen van de examens ben je in het bezit van A1, A2 en A3. Bij de RDW kun je dit omzetten tot een erkend vliegbewijs (kosten ongeveer €10,- voor eigen rekening). Hiermee kun je vliegen met drones uit klasse C0 t/m C4. Tevens ontvang je van mboRijnland een bewijs van deelname aan de training. De examens zitten bij de kosten van de opleiding in.
Startdatum: 8 mei Groepsgrootte: 14-20 deelnemers. Twee weken voor de startdatum kijken we of we het minimum aantal van 14 deelnemers hebben om te kunnen starten.
Online en fysiek bij LLokaal mboRijnland, Bètaplein 18, Leiden
€ 775 voor zowel de lessen, het online lesmateriaal, de examens, de simulator met remote waarmee je thuis onbeperkt kunt oefenen en de software om video-opnamen te bewerken.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar llo@mborijnland.nl.