Wat leer je?

Je leert tijdens de opleiding International Business Administration & Control Specialist alles over de financiële en administratieve zaken van een internationaal bedrijf. Je leert advies geven op basis van cijfers. Ook train je jouw sociale en communicatieve vaardigheden, want die zijn van groot belang in je toekomstige beroep.

Je maakt tijdens de opleiding al kennis met internationale bedrijven en multinationals. Je bezoekt zakelijke districten en/of beurzen in het buitenland. Zakelijk taalgebruik in het Engels en ook in een tweede moderne vreemde taal is een vaardigheid die je in deze opleiding opdoet.

Jij werkt straks dagelijks met grootboeken, balansen en begrotingen. Je houdt alle inkomsten en uitgaven van het bedrijf bij, je werkt dus met grote hoeveelheden geld. Belangrijk werk! Je leert hoe je dit allemaal precies bijhoudt, hoe je adviezen geeft en voortgangsrapportages opstelt. Ook leer je presenteren, zodat jij straks precies weet hoe je de resultaten aan je collega’s en leidinggevenden presenteert. Aanleg voor cijfers is handig bij deze opleiding!

We werken vooral aan praktijkgerichte opdrachten tijdens de opleiding, maar er komt natuurlijk ook een hoop kennis en theorie bij kijken. Je leert assisteren bij periodeafsluitingen en hoe je aangifte van belasting doet. De docenten begeleiden je daar persoonlijk bij. Alles wat je leert leg je vast in een portfolio.

Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €300 voor studiejaar 1 en €350 voor studiejaar 2 en voor studiejaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht. 

Toegestane vooropleidingen

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben.

Aanvullende instroomactiviteit
Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel kennismakingsgesprek. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Let op:
Deze opleiding heeft aanvullende toelatingseisen!

Direct aanmelden

Over jou

  • Administratie
  • Economie & office
  • Goed met cijfers
  • Zorgvuldig

In de praktijk

Na het behalen van de BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je gelijk aan de slag in het bedrijfsleven! Je werkt op de afdeling financiële administratie van een onderneming of bij de overheid, je kunt dus bij veel verschillende organisaties terecht. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig, en soms werk je in teamverband met andere medewerkers.

Als Medewerker Business Administration & Control werk je mee aan het invorderen van facturen en sta je in contact met crediteuren en debiteuren. Dagelijks controleer jij alle geldzaken, zoals: facturen, rekeningen, declaraties en het urenoverzicht. Jouw werkgever is bij jou altijd aan het juiste adres voor advies. Aan de hand van rapportages weet jij precies aan te geven wat de mogelijkheden zijn. Als Medewerker Business Administration & Control neem je initiatief, ben je klantgericht en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Keuzedelen
  • Vakken

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.