Wat ga je leren?

Jouw creativiteit leer je tijdens de opleiding Mediavormgever op mboRijnland vertalen in originele en opvallende ontwerpen. Je leert jouw ideeën uit te werken op de computer om opvallende advertentieteksten te maken, video’s, foto’s en ander (promotie)materiaal. Je leert hiervoor werken met verschillende technieken, programma’s en producten.

Ontwikkeling van technische kennis is een belangrijk deel van jouw opleiding. Daarvoor komen met name verschillende programma’s uit het Adobe pakket zoals Photoshop en Final Cut Pro uitgebreid aan bod. Je begint met kleine, eenvoudige opdrachten. Daarna werk je aan steeds grotere opdrachten, regelmatig van externe opdrachtgevers die hoge eisen stellen. In het tweede, derde en vierde jaar ga je een half jaar op stage. Op deze manier stomen we jou klaar voor de beroepspraktijk.

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4
 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3

Aanvullende intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een invidueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Deze bestaat uit twee delen. We vragen je een weer-app te ontwerpen. Ook vragen we jezelf voor te stellen in een video. We bespreken de opdracht tijdens het intakegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Locaties

Leiden Bètaplein

Direct aanmelden

Over jou

 • Je bent creatief
 • Affiniteit met communicatie
 • Designen en ontwerpen
 • Marketing en multimedia
 • Je bent ondernemend

In de praktijk

Je volgt deze BOL-opleiding voor 4 jaar. Daarna stroom je door naar een hbo-opleiding of ga je aan het werk. Je werkt dan bijvoorbeeld bij een audiovisueel bedrijf, vormgevingsstudio of een ontwerpbureau voor interieurdesign, reclame of websites.

Als Mediavormgever ontwerp en realiseer je interactieve en audiovisuele media-uitingen. Je werkt tijdens je opleiding met name aan interactieve websites, animaties en audiovisuele producties en in mindere mate ook aan andere media-uitingen, zoals advertenties en posters. Jij volgt als Mediavormgever de laatste trends en bent altijd op de hoogte hoe je nieuw materiaal kan ontwikkelen voor jouw bedrijf of verschillende klanten.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Aanvullende eisen
 • Aanvullende intakeactiviteiten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Dat houdt in dat ongeveer zeventig procent van de onderwijstijd binnen school wordt verzorgd en daarnaast de student stage loopt bij een erkend leerwerkbedrijf.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Voor deze opleiding betekent dit dat je aanleg moet hebben voor een creatief of artistiek beroep. Of je hieraan voldoet testen we via intakeactiviteiten.

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Deze bestaat uit twee delen. We vragen je een weer-app te ontwerpen. Ook vragen we jezelf voor te stellen in een video. We bespreken de opdracht tijdens het intakegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.