Wat ga je leren?

Jouw creativiteit leer je tijdens de opleiding Mediavormgever op mboRijnland vertalen in originele en opvallende ontwerpen. Je leert jouw ideeën uit te werken op de computer om opvallende advertentieteksten te maken, video’s, foto’s en ander (promotie)materiaal. Je leert hiervoor werken met verschillende technieken, programma’s en producten.

Ontwikkeling van technische kennis is een belangrijk deel van jouw opleiding. Daarvoor komen met name verschillende programma’s uit het Adobe pakket zoals Photoshop en Final Cut Pro uitgebreid aan bod. Je begint met kleine, eenvoudige opdrachten. Daarna werk je aan steeds grotere opdrachten, regelmatig van externe opdrachtgevers die hoge eisen stellen. In het tweede, derde en vierde jaar ga je een half jaar op stage. Op deze manier stomen we jou klaar voor de beroepspraktijk.

Vooropleidingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Extra eisen

Om tot deze opleiding toegelaten te worden stellen we extra eisen. Aan de hand van een creatieve opdracht laten we je al een beetje zien hoe het er op de opleiding aan toe gaat. Elke student wordt aan de hand van deze opdracht beoordeeld op creatieve en artistieke aanleg.
De details krijg je toegestuurd na je aanmelding voor het kennismakingsgesprek.

Aanvullende instroomactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een studiekeuzegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragenlijst. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Deze bestaat uit twee delen. We vragen je een weer-app te ontwerpen. Ook vragen we jezelf voor te stellen in een video. We bespreken de opdracht tijdens het studiekeuzegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein (BOL)

Startmomenten: Availability Na de zomervakantie (BOL) - Genoeg plekken

Deze opleiding heeft een maximaal aantal van 60 plekken. Er wordt geplaatst op volgorde van aanmelding.

Direct aanmelden

Over jou

 • Je bent creatief
 • Affiniteit met communicatie
 • Designen en ontwerpen
 • Marketing en multimedia
 • Je bent ondernemend

In de praktijk

Je volgt deze BOL-opleiding voor 4 jaar. Daarna stroom je door naar een hbo-opleiding of ga je aan het werk. Je werkt dan bijvoorbeeld bij een audiovisueel bedrijf, vormgevingsstudio of een ontwerpbureau voor interieurdesign, reclame of websites.

Als Mediavormgever ontwerp en realiseer je interactieve en audiovisuele media-uitingen. Je werkt tijdens je opleiding met name aan interactieve websites, animaties en audiovisuele producties en in mindere mate ook aan andere media-uitingen, zoals advertenties en posters. Jij volgt als Mediavormgever de laatste trends en bent altijd op de hoogte hoe je nieuw materiaal kan ontwikkelen voor jouw bedrijf of verschillende klanten.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.