Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding (Denim) Store Manager leer je alles over de nieuwste manier van winkelen, waarbij beleving centraal staat. De opleiding is onderdeel van Blue School. Blue School is de eerste mbo retail opleiding van Nederland waar je volledig in de praktijk wordt opgeleid. Jouw klaslokaal is de Blue School Store in Mall of the Netherlands. Na het behalen van jouw diploma (Manager Retail), ben je klaar voor de winkel van de toekomst!

Praktijk staat in deze opleiding centraal. Naast het leren en werken in de winkel, voer je opdrachten uit en volg je gastlessen van professionals uit het retailvak. De opleiding tot (Denim) Store Manager is anders dan alle andere mbo-opleidingen. Wij dagen je namelijk uit in ‘challenges’. Voor iedere challenge krijg je acht weken de tijd om een oplossing te vinden. Om tot beste oplossing te komen, krijg je praktijklessen, theorielessen, loop je stage en leer je in de Blue School Store.

We stomen je klaar tot (Denim) Store Manager op basis van vier pijlers: Sales, Retail & Innovations, Hospitality en natuurlijk Denim. Sales is een vak dat je moet leren. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en er zijn verschillende rollen, denk aan: visual merchandising, adviseur en specialist.

Je hebt het vast weleens eerder gehoord: hospitality is key! En dat geloven wij ook. In de winkel van de toekomst moeten alle zintuigen geprikkeld worden. Retail is een beleving, dus alles moet kloppen in de winkel: van aansprekende muziek tot de juiste geur.

Blue School staat voor service, advies geven, communicatie en productkennis. Maar ook om sustainability, mensenkennis en verkooptechnieken. We leren het je allemaal, want jij staat centraal!

Het eerste jaar
De studiejaren zijn opgedeeld in zes periodes van acht weken. In het eerste jaar ga je vooral aan de slag met de basiskennis die je nodig hebt als Store Manager. Zo krijg je ‘challenges’ op het gebied van Hospitality & Sales, word je getraind in het voeren van verkoopgesprekken, leer je werken met de nieuwste afrekensystemen en krijg je trainingen van de beste professionals op het gebied van visual merchandising.

Studeren bij Blue School ziet er totaal anders uit vergeleken met andere opleidingen. Blue School is 7 dagen per week 365 dagen per jaar van 10.00 ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds open. Naast werken en stagelopen in de winkel, volg je lessen, voer je opdrachten uit in Mall of the Netherlands en krijg je gastlessen. Kortom, bij Blue School krijg je genoeg tijd om te leren.

Challenges en vakken
Iedere periode start je met een nieuwe challenge. Daarnaast volg je beroeps specifieke vakken, zoals: Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Management en Voorraadbeheer. Ook krijg je te maken met algemene vakken. Daarbij gaat het om de vakken: Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken helpen je met je algemene ontwikkeling.

Het is ook mogelijk eigen ideeën voor lesmateriaal in te brengen! Heb je iets gezien of gelezen waar je meer over wil leren en heeft het een toegevoegde waarde? Dan gaan we samen met jou opzoek naar de juiste manier om je die expertise eigen te maken.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Ga je deze opleiding volgen, dan krijg je veel te maken met winkelcentrum Mall of the Netherlands. Door onze samenwerking met dit luxueuze winkelcentrum met internationale allure krijg je de kans om aan de meest innovatieve projecten mee te werken.

Toegestane vooropleidingen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen:

Een motivatiebrief, sollicitatiegesprek en bootcampday behoren tot de aannameprocedure. Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling en je kunt goed met collega’s omgaan. Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden en zelfstandig werken gaat je goed af.

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2022, na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg (BOL)

Let op:
Deze opleiding kent een maximum aantal van 14 plekken.

Direct aanmelden

Open Dag (Denim) Store Manager

Over jou

  • Commercieel ingesteld
  • Handel en ondernemerschap
  • Leidinggeven
  • Klantvriendelijk

In de praktijk

Lesprogramma (vakken, vrijstellingen, keuzedelen etc.) 6 vakoverstijgende challenges per jaar, Sales, Retail & Innovation, Hospitality, Denim, Personal Development

Waar volg je de lessen In de Blue School Store, in Mall Of The Netherlands, bij partnerbedrijven en op school.

Wat voor docenten kan je verwachten Naast docenten waarvan je lessen van volgt, word je getraind door de Store Managers die de Blue School Store runnen. Daarnaast krijg je trainingen van de beste professionals uit het vakgebied. En natuurlijk krijg je je eigen studieloopbaanbegeleider en coach.

Aanvullende informatie

  • BOL
  • Kosten

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.