Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen behaal je twee diploma’s. Je leert alles over jouw toekomstige beroep, zoals het maken van een toffe reclamecampagne en het organiseren van evenementen. En je bereid je voor om deze uit te voeren in een internationale werkomgeving.  

Je behaalt je diploma voor de mbo-opleiding Medewerker Marketing & Communicatie, én die van Medewerker Evenementen. Je leert over het doen van marktonderzoek en het bedenken van creatieve oplossingen voor vraagstukken. Zoals hoe je een bepaalde studierichting interessanter kan maken voor de jeugd, hoe je het best een nieuw model smartphone op de markt brengt of hoe je ouderen bereikt voor een bepaalde reclamecampagne. Je bent bezig met online marketingcommunicatie en je leert om evenementen te organiseren. Ook leer je om pr- en reclamecampagnes te ontwerpen.  

Onderdeel van deze opleiding is een buitenlandstage, waarin je veel praktijkervaring opdoet. Je gaat misschien wel naar Spanje, Polen of Duitsland! Je leert ook een extra taal, krijgt het Anglia Certificate en neemt deel aan drie meerdaagse buitenlandexcursies. Zo stomen we jou klaar voor de beroepspraktijk!  

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Direct aanmelden

Over jou

 • Je houdt van afwisseling
 • Buitenland
 • Economie en office
 • Marketing en management
 • Samenwerken 

In de praktijk

Na de 3 jaar durende BOL-opleiding Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen stroom je door naar het hbo of ga je direct aan het werk. Je werkt dan bij een marketing/communicatieafdeling van een internationale organisatie. Of je werkt bij een internationaal marketingbureau en voert projecten uit voor verschillende klanten. In Nederland of in het buitenland. Je doet je werk net zo makkelijk in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast kun je je ook redden in het Duits, Frans en/of Spaans. 

Als internationaal medewerker marketing, communicatie en evenementen zorg jij ervoor dat zaken goed onder de aandacht komen. Bijvoorbeeld de release van een nieuwe smartphone, of het stimuleren van de maatschappij om minder vlees te eten. Je bereikt met jouw marketingcampagnes bestaande en nieuwe klanten. Je communiceert uitstekend zowel binnen als buiten het bedrijf. Je zet jouw creatieve ideeën om in evenementen en marketingcampagnes. Zoals een voorlichtingsevenement voor mensen die een ander voedingspatroon willen of reclames voor op YouTube van de nieuwste smartphone. Daarbij voer je onderzoek uit en analyseer je wat de mogelijkheden en resultaten zijn. Elke dag haal jij plezier uit je werk en vind je nieuwe uitdagingen. 

Studie in cijfers

Aanvullend informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Vakken
 • Aanvullende eisen
 • Instroomactiviteiten
 • Extra info kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben. 
Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel kennismakingsgesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het kennismakingsgesprek. 
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €200 in jaar 1 en 2 en €250 in jaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht.  De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-.Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “marketing medewerker” of “medewerker evenementenorganisatie”.Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk.