Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen sla je twee vliegen in één klap. Je haalt namelijk twee diploma’s tegelijk. We stomen jou klaar voor je toekomstige beroep, waarbij jij je bezighoudt met het maken van toffe reclamecampagnes en het organiseren van evenementen. Ook bereiden we je voor op een carrière in een internationale omgeving.

Je behaalt je diploma Medewerker Marketing & Communicatie én het diploma Medewerker Evenementen. Je leert alles over het doen van marktonderzoek en het bedenken van creatieve oplossingen voor vraagstukken. Zo bedenk jij bijvoorbeeld hoe je het beste de nieuwste telefoon op de markt brengt, hoe je ouderen bereikt met een reclamecampagne of wat de beste manier is om studeren interessanter te maken voor jongeren. Je houdt je bezig met online marketingcommunicatie en het organiseren van evenementen. Ook leer je meer over pr (public relations) en reclamecampagnes ontwerpen.

Extra leuk is dat je bij deze opleiding een buitenlandstage doet en op drie meerdaagse buitenlandexcursies gaat, waarbij je veel praktijkervaring opdoet! Je gaat misschien wel naar Spanje, Polen of Duitsland! Ook leer je een extra taal, waardoor je het Anglia Certificate krijgt.

Toegestaan

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Direct aanmelden

Over jou

 • Je houdt van afwisseling
 • Buitenland
 • Economie en office
 • Marketing en management
 • Samenwerken 

In de praktijk

Na drie jaar BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je direct aan het werk! Je werkt bij een marketing en communicatieafdeling van een (internationale) organisatie of bij een marketing en communicatiebureau waar je projecten uitvoert voor verschillende klanten. Dit kan in Nederland of in het buitenland, want je bent internationaal opgeleid.

Als Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen zorg jij dat bedrijven in ‘the picture’ staan. Dit doe je door middel van marketingcampagnes gericht aan verschillende doelgroepen. Zo bedenk jij bijvoorbeeld een campagne om jongeren te stimuleren om minder vlees te eten, een voorlichtingsevenement voor mensen die een ander voedingspatroon willen of reclames voor op YouTube over de nieuwst smartwatch. Elke dag ga je met veel plezier naar je werk en vind je nieuwe uitdagingen.

Studie in cijfers

Aanvullend informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Vakken
 • Aanvullende eisen
 • Instroomactiviteiten
 • Extra info kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben. 
Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel kennismakingsgesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende instroomactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het kennismakingsgesprek. 
Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €200 in jaar 1 en 2 en €250 in jaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht.  De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-.Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet maken dan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “marketing medewerker” of “medewerker evenementenorganisatie”.Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk.