Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Financieel Administratief Medewerker leer je alles op het gebied van financiële administratie, telefoneren, verzorgen van de in- en uitgaande post, bezoekers ontvangen en administratieve gegevens invoeren. Deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer, staan centraal tijdens deze opleiding.

Je leert dus veel verschillende administratieve werkzaamheden. Daarnaast besteed je veel aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden. Als financieel administratief medewerker ben je namelijk het eerste aanspreekpunt van je collega’s en de klanten. Je leert hoe je de financiële administratie bijhoudt en leert hierover rapporteren aan het management. Je hebt dus veel contact met mensen. Ook leer je een goede brief of e-mail schrijven. In zowel het Nederlands als in het Engels. Je maakt gebruik van moderne kantoorapparatuur en de computerprogramma’s die je hierbij nodig hebt. De opdrachten bij mboRijnland zijn gebaseerd op de beroepspraktijk. Je docenten begeleiden je daarbij persoonlijk en op maat. Daarnaast speelt natuurlijk ook de stage een belangrijke rol.

Toegestane vooropleidingen

Diploma Medewerker Financiële Administratie (niveau 2 )

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
1,5 jaar
Startmoment
Eind januari
Locaties

Leiden Bètaplein

De opleiding start op 3 februari 2020. Er is een kennismakingsbijeenkomst op 22 januari om 09.00 uur.

Direct aanmelden

Over jou

  • Administratie
  • Economie & office
  • Goed met cijfers
  • Op een kantoor

In de praktijk

Deze versnelde BOL-opleiding sluit je na 1.5 jaar succesvol af. Het eerste half jaar is zeer intensief. Je werkt 20 weken van ongeveer 30 lessen aan de stof van het eerste studiejaar. Zo kom je op hetzelfde niveau als de studenten die in augustus 2019 gestart zijn.

Tijdens de studie word je begeleid door een vaste studieloopbaanbegeleider.
Na je opleiding stroom je door naar een niveau 4 mbo-opleiding of gaat aan het werk in de beroepspraktijk. Je werkt dan op de financiële administratie van een commercieel bedrijf of bij de overheid. Of op een gespecialiseerd administratiekantoor. Financiële informatie is belangrijk voor elk bedrijf om te weten hoe een bedrijf of instelling ervoor staat. Je kunt dus bij veel verschillende organisaties terecht.

Als financieel administratief medewerker verzamel, orden en registreer je de financieel-administratieve informatie en voer je deze in voor de meest uiteenlopende financiële doeleinden. Ook beheer je bijvoorbeeld het kasgeld. Elke declaratie wordt door jou gecontroleerd en als deze goed is verwerk je deze. Jij houdt de debiteuren- en crediteurenadministratie bij en je maakt het grootboek op. Dit doe je allemaal efficiënt, nauwkeurig en op de computer.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

  • Kosten
  • BOL
  • Keuzedelen
  • Ondernemerschap
  • Buitenland
  • Studeren met een laptop

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Dat houdt in dat ongeveer zeventig procent van de onderwijstijd binnen school wordt verzorgd en daarnaast de student stage loopt bij een erkend leerwerkbedrijf.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop.