Wat leer je?

We leren je tijdens de opleiding Medewerker Business Administration & Control alles over de financiële en administratieve zaken van een bedrijf. Je leert advies geven op basis van cijfers. Ook trainen we je sociale en communicatieve vaardigheden, want die heb je nodig om goed te communiceren met je collega’s en het management.

Jij werkt straks dagelijks met grootboeken, balansen en begrotingen. Je houdt alle inkomsten en uitgaven van het bedrijf bij, je werkt dus met grote hoeveelheden geld. Belangrijk werk! We leren je hoe je dit allemaal precies bijhoudt, hoe je adviezen geeft en voortgangsrapportages opstelt. Ook leren we je presenteren, zodat jij straks precies weet hoe je de resultaten aan je collega’s en leidinggevenden presenteert. Aanleg voor cijfers is handig bij deze opleiding!

We werken vooral aan praktijk gerichte opdrachten tijdens de opleiding, maar er komt natuurlijk ook een hoop kennis en theorie bij kijken. Je leert assisteren bij periodeafsluitingen en hoe je aangifte van belasting doet. De docenten begeleiden je daar persoonlijk bij. Alles wat je leert leg je vast in een portfolio.

Deze opleiding was vroeger de opleiding Bedrijfsadministrateur

 

Proefles beleven of vragen? 
Helaas, je kunt je niet meer aanmelden voor de beleefweek voor de opleiding Medewerker Business Administration Controller (bedrijfsadministratie). Dit betekent niet dat wij niet samen kunnen kijken hoe jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op een goede keuze. Bel of whatsapp naar 06-85458626 of mail naar sazzouz@mborijnland.nl om jou vragen te stellen. Misschien kun je zelfs een proefles meedraaien met één van onze klassen als je dat leuk vindt. Tot snel! Groetjes S.Azzouz (docente Medewerker Business Administration Controller)

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn (BOL)

Leiden Bètaplein (BOL)

Woerden (BOL)

Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BOL)

Start je deze opleiding in Alphen a/d Rijn?
Het eerste jaar van deze opleiding in Alphen a/d Rijn is een gezamenlijk breed basisjaar van de opleiding Sales, Finance & Export.

 

Direct aanmelden

Over jou

 • Administratie
 • Economie & office
 • Goed met cijfers
 • Zorgvuldig

In de praktijk

Na het behalen van de BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je gelijk aan de slag in het bedrijfsleven! Je werkt op de afdeling financiële administratie van een onderneming of bij de overheid, je kunt dus bij veel verschillende organisaties terecht. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig, en soms werk je in teamverband met andere medewerkers.

Als Medewerker Business Administration & Control werk je mee aan het invorderen van facturen en sta je in contact met crediteuren en debiteuren. Dagelijks controleer jij alle geldzaken, zoals: facturen, rekeningen, declaraties en het urenoverzicht. Jouw werkgever is bij jou altijd aan het juiste adres voor advies. Aan de hand van rapportages weet jij precies aan te geven wat de mogelijkheden zijn. Als Medewerker Business Administration & Control neem je initiatief, ben je klantgericht en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.