Wat leer je?

We leren je tijdens de opleiding Bedrijfsadministrateur alles over de financiële en administratieve zaken van een bedrijf. Je leert boekhouden, financiële rapportages maken en meer. Ook trainen we je sociale en communicatieve vaardigheden, want die heb je nodig om goed te communiceren met het management én wanneer je later leiding gaat geven! 

Jij werkt straks dagelijks met grootboeken, balansen en begrotingen. Je houdt alle inkomsten en uitgaven van het bedrijf bij, je werkt dus met grote hoeveelheden geld. Belangrijk werk! We leren je hoe je dit allemaal precies bijhoudt, hoe je financiële adviezen geeft en voortgangsrapportages opstelt. Ook leren we je presenteren, zodat jij straks precies weet hoe je de resultaten aan jouw leidinggevenden presenteert. Aanleg voor cijfers is handig bij deze opleiding!  

We werken vooral aan praktijk gerichte opdrachten tijdens de opleiding, maar er komt natuurlijk ook een hoop kennis en theorie bij kijken. De docenten begeleiden je daar persoonlijk bij. Alles wat je leert leg je vast in een portfolio.  

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Start je deze opleiding in Alphen a/d Rijn?
Het eerste jaar van deze opleiding in Alphen a/d Rijn is een gezamenlijk breed basisjaar van de opleiding Sales, Finance & Export.

Deze opleiding is voor de locaties Ambonstraat Alphen a/d Rijn, Betaplein Leiden en Van Doorenplantsoen Zoetermeer VOL voor studiejaar 2020-2021.
Aanmelden voor een van de andere locaties waar deze opleiding wordt aangeboden is nog mogelijk.
Vanaf 1 oktober kan je je vaak ook aanmelden voor start in februari 2021

Direct aanmelden

Over jou

 • Administratie
 • Economie & office
 • Goed met cijfers
 • Zorgvuldig

In de praktijk

Na het behalen van de BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je gelijk aan de slag in het bedrijfsleven! Je werkt op de afdeling financiële administratie van een onderneming of bij de overheid. Je kunt dus bij veel verschillende organisaties terecht komen. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig, en soms werk je in teamverband met andere financiële medewerkers.  

Als bedrijfsadministrateur controleer jij alle geldzaken, zoals: facturen, rekeningen, declaraties en het urenoverzicht. Jouw werkgever is bij jou altijd aan het juiste adres voor financieel advies. Aan de hand van rapportages weet jij precies aan te geven welke uitgaven er mogelijk zijn voor het bedrijf, zoals investeringen in trainingen voor het personeel of een nieuwe kantine. Jij levert de juiste gegevens aan voor een begroting. Als bedrijfsadministrateur voel je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je werkt met grote hoeveelheden geld.  

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.