Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Bedrijfsadministrateur leer je alles wat te maken heeft met de financiële en administratieve zaken van een bedrijf. Je leert boekhouden, financiële rapportages maken en meer. Daarnaast train je ook je sociale en communicatieve vaardigheden. Die heb je nodig om goed te communiceren met het management. En wanneer je later leiding gaat geven!

In deze opleiding bouwen we voort op jouw aanleg voor cijfers en je leiderschap. Grootboeken, balansen en begrotingen zijn straks simpel werk voor jou. Daarin houd je alle inkomsten en uitgaven van het bedrijf bij, je hebt dus te maken met grote hoeveelheden geld. Belangrijk werk! Je leert hoe je dit precies bijhoudt op de computer en hoe je financiële rapportages maakt, financiële adviezen geeft en voortgangsrapportages opstelt. Ook leer je hoe je dit werk presenteert aan jouw leidinggevenden zodat zij weten wat er op financieel gebied speelt in het bedrijf.

De meeste opdrachten tijdens de studie Bedrijfsadministrateur zijn praktijkgericht, maar je leert natuurlijk een hoop kennis en theorie. Docenten begeleiden je daarbij. Wat je gedaan en geleerd hebt, leg je vast in een portfolio.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
Na de zomervakantie
Locaties

Alphen a/d Rijn

Gouda

Leiden Bètaplein

Leidschendam-Voorburg

Woerden

Zoetermeer Van Doornenplantsoen

Start je deze opleiding in Alphen a/d Rijn?
Het eerste jaar van deze opleiding in Alphen a/d Rijn is een gezamenlijk breed basisjaar van de opleiding Sales, Finance & Export.

Direct aanmelden

Over jou

 • Administratie
 • Economie & office
 • Goed met cijfers
 • Zorgvuldig

In de praktijk

Na de succesvolle afsluiting van de BOL-opleiding Bedrijfsadministrateur stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk. Je werkt dan op de afdeling financiële administratie van een handelsonderneming of bij de overheid. Je kunt dus bij heel veel verschillende organisaties terecht. Je werkt nauwkeurig en veelal zelfstandig. Soms werk je in teamverband met andere financiële medewerkers.

Als bedrijfsadministrateur controleer je alle informatie die met geld te maken heeft: facturen, rekeningen, declaraties, urenoverzichten. Met speciale programma’s voer je de juiste gegevens in op de computer. Je werkgever kan altijd bij jou terecht wanneer hij financieel advies nodig heeft. Je kunt hem of haar aan de hand van jouw rapportages laten zien welke uitgaven er nog mogelijk zijn voor het bedrijf. Zoals een investering in trainingen voor het personeel of een nieuwe kantine. Je levert de gegevens die nodig zijn om een begroting te maken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, want je hebt met grote hoeveelheden geld te maken.

Als je klaar bent

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.