Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Allround Assistant Business Services leer jij over klantcontact, marketing, HR, administratie, facilitair en de financiële- en juridische diensten. Zo zorg jij ervoor dat je breed inzetbaar bent!

Als allround assistant business services ben je als het ware de spin in het web binnen de organisatie. Je bent ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig en proactief. In deze opleiding leer je als doener op een praktische manier hoe je collega’s en klanten het beste kan ontzorgen, hoe je grote hoeveelheden informatie op de juiste manier verwerkt en hoe je projectmatig werkt. Daarnaast werken we ook nog aan je ICT-skills, leren we je risico’s in te schatten en weet jij straks precies hoe je probleemoplossend te werk gaat.

Ook leren we je overzicht houden en omgaan met verschillende soorten klanten en klantgroepen. Zo weet jij straks de juiste afwegingen te maken en de balans te vinden tussen het klant- en organisatiebelang. Tijdens de stagedagen en excursies ben je praktisch bezig bij bedrijven en kies je zelf welke taken je daar gaat uitvoeren. Zo leer je hoe het echte bedrijfsleven werkt, en kun jij na de opleiding gelijk aan de slag!

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Startmoment
2022, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein (BOL)

Zoetermeer Van Doornenplantsoen (BOL)

Woerden (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

 • Je bent nieuwsgierig en ondernemend
 • Je bent servicegericht
 • Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie
 • Je bent een Aanpakker
 • Je bent eerlijk en betrouwbaar
 • Je bent behulpzaam

In de praktijk

Na de opleiding stroom je door naar een niveau 4 opleiding, of ga je aan het werk! Je kan op veel plekken terecht, denk aan: een evenementenbureau, commercieel bedrijf, instelling of gemeente. Je werkt voor verschillende afdelingen binnen de zakelijke dienstverlening, zoals: HR, Sales, financiële en juridische afdeling. Je bent een echte allrounder, die overal voor kan worden ingezet. Je bent as het ware het uithangbord voor elke afdeling.

Je voert deels routinematig werk uit en ga je deels probleemoplossend te werk. Iedereen in de organisatie weet jou te vinden, want jij weet precies hoe de processen binnen het bedrijf werken. Je organiseert interne evenementen, controleert betalingen, houdt de agenda van je leidinggevende bij, stelt de nieuwsbrief op, verwerkt de administratie en houdt het management op de hoogte van up to date informatie. Ook controleer jij of de kantoorartikelen op voorraad zijn en signaleer je op tijd wanneer er tekorten dreigen te komen. Je bent een behulpzame “aanpakker”, die zorg draagt voor een fijne werkomgeving.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • Kosten
 • BOL
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Buitenland
 • Studeren met een laptop
 • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.