Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Allround Assistant Business Services leer jij over klantcontact, marketing, administratie, facilitair en de financiële diensten. De opleiding is erg afwisselend, net als het beroep. Je leert veel verschillende taken uit te voeren, zodat jij breed inzetbaar bent!

Als Allround Assistant Business Services ben je als het ware de spin in het web binnen de organisatie. Je bent ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig en proactief. In deze opleiding leer je als doener op een praktische manier hoe je collega’s en klanten het beste kan ontzorgen, hoe je grote hoeveelheden informatie op de juiste manier verwerkt en hoe je projectmatig werkt. Daarnaast werken we ook nog aan je ICT-skills, leren we je risico’s in te schatten en weet jij straks precies hoe je probleemoplossend te werk gaat.

Ook leren we je overzicht houden en omgaan met verschillende soorten klanten en klantgroepen. Zo weet jij straks de juiste afwegingen te maken en de balans te vinden tussen het klant- en organisatiebelang. Tijdens de stage ben je praktisch bezig bij bedrijven. Zo leer je hoe het echte bedrijfsleven werkt, en kun jij na de opleiding gelijk aan de slag!

Het eerste jaar
De studiejaren zijn opgedeeld in vier periodes van tien weken. In het eerste jaar ga je vooral aan de slag met de basisvaardigheden en -kennis die je nodig hebt als Allround Assistant Business Services. Zo volg je modules als Office, Financiële processen en Marketing en communicatie. In de tweede helft ga je op stage bij een erkend leerbedrijf in de dienstverlenende sector. Daarnaast krijg je hybride opdrachten, waarbij je op basis van echte situaties opdrachten uitvoert die te maken hebben met jouw opleiding.

Beroepsonderdelen en keuzedelen
Als toekomstig Allround Assistant Business Services ga je in het bedrijf aan het werk op verschillende afdelingen. Je volgt hiervoor beroepsgerichte modules waarin je zakelijke communicatie, hospitality, marketing, financiële administratie, ICT en Engels krijgt. Zo leer je hoe je met klanten om moet gaan, (financiële) gegevens verwerkt, marketingactiviteiten kunt ondersteunen, maar ook hoe je veilig met ICT werkt. Daarnaast volg je ook algemene modules, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Deze modules helpen je met je algemene ontwikkeling.
Ook krijg je de mogelijkheid om keuzedelen te volgen. Keuzedelen geven je de kans om vakken die aansluiten op jouw specialisme en/of interesses te volgen.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?
Ga je deze opleiding volgen, dan kun je na de opleiding werken bij veel verschillende bedrijven/organisaties/instanties, waarin je op verschillende afdelingen inzetbaar bent.

Toegestane vooropleidingen

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Startmoment
2024, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)

Direct aanmelden

Over jou

  • Je bent nieuwsgierig en ondernemend
  • Je bent servicegericht
  • Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie
  • Je bent een Aanpakker
  • Je bent eerlijk en betrouwbaar
  • Je bent behulpzaam

In de praktijk

Na de opleiding stroom je door naar een niveau 4 opleiding, of ga je aan het werk! Je kan op veel plekken terecht, denk aan: een evenementenbureau, commercieel bedrijf, instelling of gemeente. Je werkt voor verschillende afdelingen binnen de zakelijke dienstverlening, zoals: HR, Sales, financiële en juridische afdeling. Je bent een echte allrounder, die overal voor kan worden ingezet. Je bent as het ware het uithangbord voor elke afdeling.

Je voert deels routinematig werk uit en ga je deels probleemoplossend te werk. Iedereen in de organisatie weet jou te vinden, want jij weet precies hoe de processen binnen het bedrijf werken. Je organiseert interne evenementen, controleert betalingen, houdt de agenda van je leidinggevende bij, stelt de nieuwsbrief op, verwerkt de administratie en houdt het management op de hoogte van up to date informatie. Ook controleer jij of de kantoorartikelen op voorraad zijn en signaleer je op tijd wanneer er tekorten dreigen te komen. Je bent een behulpzame “aanpakker”, die zorg draagt voor een fijne werkomgeving.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

  • Kosten
  • BOL
  • Keuzedelen
  • Ondernemerschap
  • Buitenland
  • Studeren met een laptop
  • Vakken

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Vaak kun je keuzeonderdelen kiezen om je verder te specialiseren. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.