Wat ga je leren?

In de Beroepshavo Junior Accountmanager combineer je de opleiding Junior Accountmanager met certificaten op havoniveau. Ben jij een gemotiveerde en ambitieuze leerling uit vmbo TL of havo-onderbouw en wil je binnen de commerciële opleidingen doorstromen naar het hbo? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou!

Bij de opleiding Beroepshavo Junior Accountmanager staan commercieel denken en verkopen centraal. We leren je alles over onderhandelen, adviseren, onderzoeken en natuurlijk deals maken. Ook leer je een klantenbestand opbouwen. Voor jou geen probleem, want jij bent iemand die graag met mensen omgaat. Aan het einde van de opleiding ga je aan de slag als vertegenwoordiger van een bedrijf en ben je een echte verkoper!

Tijdens de opleiding leer je zowel zelfstandig als in teamverband zakendoen, bijvoorbeeld in een verkoopteam. We leren je duurzame klantrelaties opbouwen en we werken aan je commerciële vaardigheden. Als visitekaartje van het bedrijf zie je er altijd representatief uit. Je studeert een aantal uren per week zelfstandig. Ook werk je aan projecten. Hierin komt de leerstof uit je theoretische vakken aan de orde. De projecten staan dichtbij de praktijk van een accountmanager. Eigenschappen die bij een junior accountmanager passen? Wat dacht je van doortastend, zelfstandig, overtuigend, vasthoudend, resultaatgericht en natuurlijk een flinke dosis enthousiasme? Herken jij jezelf daarin? Dan helpen wij je graag om je talenten verder te ontwikkelen.

Doorstromen naar het hbo
Om de overgang van het mbo naar het hbo te verstevigen en vergemakkelijken, volg je met de beroepshavo-variant van de opleiding Junior Accountmanager binnen het mbo-programma ook minimaal twee en maximaal drie vakken op havoniveau. Het gaat hierbij om vakken die goed aansluiten bij de opleiding Junior Accountmanager, zoals Nederlands, Engels en Wiskunde. De havo-vakken worden gegeven door de zeer ervaren vakdocenten van het vavo van mboRijnland. Zo weet je dus zeker dat je ook voor deze vakken uitstekend les krijgt. Mocht je na je mbo toch direct willen gaan werken (en dus niet door naar het hbo), dan heb je met de beroepshavo-variant sowieso meer kansen op de arbeidsmarkt. Je bent dan immers voor een deel van de vakken afgestudeerd op havoniveau. Kijk hier voor meer info over beroepshavo.

Ook krijg je de mogelijkheid om keuzedelen te volgen: vakken die aansluiten op jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Toegestane vooropleidingen

 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In het kort

Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Startmoment
2023, na de zomervakantie
Locaties

Leiden Bètaplein / Lammenschans (BOL)

Deze opleiding kent een maximum aantal van 30 nieuwe studenten. Studenten worden geplaatst op volgorde van aanmelden.
(Het maximum aantal geldt voor de combinatie van vier economische Beroepshavo-opleidingen samen)

 

Direct aanmelden


Over jou

 • Je bent commercieel ingesteld: je wilt verkopen!
 • Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties
 • Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt goed samen
 • Je bent ambitieus want je kiest voor de extra uitdaging van beroepshavo

In de praktijk

Je volgt de BOL-opleiding en na drie jaar studeer je af. Je stroomt door naar het hbo, bijvoorbeeld de opleiding Small Business of Retail Management. Óf je gaat aan de slag in het bedrijfsleven. Als accountmanager maak je deel uit van een accountteam bij een commercieel bedrijf of dienstverlenende organisatie. Je kunt bij allerlei organisaties terecht. Bijvoorbeeld in de distributiesector, de groothandel, de internationale handel of de logistiek.

Let op: Deze opleiding heeft een maximum aantal inschrijvingen.

Studie in cijfers

Aanvullende informatie

 • BOL
 • Kosten
 • Buitenland
 • Keuzedelen
 • Ondernemerschap
 • Studeren met een laptop
 • Bijzonderheden
 • Extra Instroomactiviteit

BOL staat voor Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat vijf dagen per week naar school. Je hebt veel contact met medestudenten en docenten. Tijdens je opleiding loop je een bepaalde periode stage. Je doet dan veel ervaring op in een bedrijf of instelling. Zo bereiden we je goed voor op je toekomstige beroep.
Lees hier meer over het verschil tussen een BOL-opleiding en een BBL-opleiding

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school?
Lees meer over internationalisering

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen!
Lees meer over keuzedelen

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken.
Lees meer over ondernemerschap

Bij deze opleiding raden we je aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Meer informatie over het gebruik van een laptop en over de keuze van een laptop vind je hier.

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.
Extra Instroomactiviteit
Na je aanmelding toetsen we je motivatie in een intakegesprek en bespreken we de extra inzet die deze opleiding van je vraagt.