“Tijdens de Open Dag voelde ik me meteen welkom!”

Thomas (18) weet al vanaf zijn achtste dat hij banketbakker wil worden. Toch heeft hij, voordat hij afgelopen september met de driejarige opleiding ‘Zelfstandig werkend banketbakker’ aan mboRijnland startte, een Open Dag bezocht. Thomas: “Ik was benieuwd naar de school en wilde weten welk niveau en welke opleidingsvorm het beste mij me zouden passen. Tijdens de Open Dag beantwoordden leerlingen en docenten al mijn vragen, waardoor ik een goede studiekeuze kon maken.

Met de studie ‘Zelfstandig werkend banketbakker’ werkt Thomas aan zijn toekomstdromen. “Na deze opleiding wil ik eerst ervaring opdoen bij verschillende bakkerijen en me ontwikkelen tot patissier. Als dat is gelukt, hoop ik rond mijn dertigste een eigen zaak te openen.”

Goede sfeer en aardige mensen
Om tot een juiste studiekeuze te komen heeft Thomas zich online georiënteerd en Open Dagen bezocht. “Ik ben naar Open Dagen van twee verschillende scholen geweest, maar het was voor mij al snel duidelijk dat ik naar mboRijnland wilde. Vanwege de goede sfeer, de reistijd en de aardige mensen. Ik voelde me meteen welkom. Ik twijfelde nog wel tussen BBL en BOL én of ik niveau 2 of 3 moest gaan doen. De leraren en leerlingen namen alle tijd om mij de verschillen uit te leggen. Uiteindelijk heb ik voor BOL niveau 3 gekozen.”

Praktijklessen in de bakkerij
Wat Thomas het leukst vindt aan zijn studie? “De praktijklessen! Ik krijg les van banketbakkers die echt in het vak hebben gezeten. In een lokaal dat eruitziet als een grote bakkerij met meerdere werkbanken, een hele wand met ovens, magazijnen, een hoek voor chocoladewerk en meer.”

Handig: studieloopbaanbegeleider
Elke leerling op mboRijnland heeft een SLB’er (studieloopbaanbegeleider). “Mijn SLB’er is Stefan Koek. Hij houdt in de gaten of ik aanwezig ben en hoe het met me gaat. Maar hij helpt me ook als ik er zelf om vraag. Ik doe binnenkort mee aan de Jeugdvakwedstrijd ‘Uitvoerend Banketbakker’. Toen ik even vastliep met mijn recepten heb ik hem om hulp gevraagd. We hebben samen een tekening met ideeën gemaakt en na een uur kon ik weer verder. Nu maar hopen dat ik de wedstrijd win!”

Kom naar de Open Dag
Thomas heeft het naar zijn zin op mboRijnland. Om jou ook een goede studiekeuze te laten maken, raadt hij je aan om een Open Dag te bezoeken. “Je ontmoet je toekomstige klasgenoten en docenten, je leert het gebouw en de lokalen vast kennen, je weet precies hoe lang je straks onderweg bent naar school en je krijgt hulp bij het maken van de juiste studiekeuze.”

Wist je dat je Thomas en andere studenten van mboRijnland ook kunt volgen via Snapchat? Voeg mbostudent toe en kom alles te weten over onze school en opleidingen!

Overzicht voorlichtingsmomenten