Podiumplekken voor mboRijnland

Maar liefst 8 mboRijnland studenten hebben afgelopen week mee gedaan aan de vijfde editie van het NK voor beroepen in het mbo: ‘Skills The Finals’. De finale vond plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. In totaal deed mboRijnland mee aan zeven verschillende wedstrijden.

Charlotte Arts uit Zoetermeer, studente Verkoopspecialist heeft vrijdagavond 6 maart een zilveren medaille gewonnen. ‘Deelnemen aan Skills is een rollercoaster. De lat ligt hoog, daardoor leer je jezelf nog beter kennen. Ik heb geleerd dat je niet moet opgeven als je even een dip hebt. Wat als je doorzet kan het je zomaar een zilveren medaille opleveren!’.

Student Doktersassistent Floor Mertens uit Noordwijk (ZH) behaalde een bronzen medaille. Charlotte en Floor kijken terug op een geweldige en leerzame ervaring. Floor:‘Ik had het niet willen missen. Van schreeuwende patiënten die je moet geruststellen tot telefoongesprekken waarbij je de urgentie van klachten moet inschatten’. Ik raad het alle studenten zeker aan om deel te nemen aan de volgende editie van de Skills Heroes vakwedstrijden. Het is een goede voorbereiding op mijn examens, ik had het niet willen missen!’.

MBO CollegeVakwedstrijdStudentLocatie mboRijnlandWoonplaats StudentBehaalde plaats
MBO College DienstverleningBoulangerGideon VoorwindenLocatie mboRijnland GoudaMoerkapelle7e plaats
MBO College DienstverleningPatissierWillemijn BakkerLocatie mboRijnland Leiden BètapleinLeiden4e plaats
MBO College DienstverleningHandhaving Toezicht en VeiligheidCharlotte Laméris
Daniëlle Middel
Locatie mboRijnland Alphen aan den RijnCharlotte – De Zilk en Daniëlle – Hoofddorp4e plaats
MBO College GezondheidszorgDoktersassistentFloor MertensLocatie mboRijnland Leiden BreestraatNoordwijk ZH3e plaats
MBO College EconomieJuridisch dienstverlenerCaspar SmildeLocatie mboRijnland GoudaNieuwkoop7e plaats
MBO College EconomieVerkoopspecialistCharlotte ArtsLocatie mboRijnland GoudaZoetermeer2e plaats
MBO College Techniek & ICTICT-beheerderOguzhan ArikanLocatie mboRijnland Leiden BètapleinZoetermeer8e plaats

Aan Skills The Finals deden in totaal 414 mbo-studenten mee. Ze streden in 49 verschillende beroepen om de beste van Nederland te worden.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.