Deze studenten gaan voor goud

De finalisten

Van 4 tot en met 6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen is in WTC Expo de vijfde editie van Skills The Finals, het NK voor beroepskrachten. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied?

Team mboRijnland
Acht studenten van mboRijnland hebben zich in zeven verschillende vakgebieden geplaatst voor de finale van de mbo vakwedstrijden Skills Heroes. Dat zijn:

Naam Opleiding
Gideon Voorwinden Boulanger
Charlotte Laméris
Daniëlle Middel
Handhaver
(2 studenten 1 team)
Willemijn Bakker Patissier
Caspar Smilde Juridisch Dienstverlener
Charlotte Arts Verkoopspecialist
Floor Mertens Doktersassistent
Oguzhan Arikan ICT-beheerder

De studenten zijn super gemotiveerd en zetten alles op alles om met een medaille naar huis te gaan. Ze zien hun deelname als een mooie kans ter voorbereiding op hun examens en het staat ook nog eens goed op hun CV.

Kennismakingsdiner
Op donderdag 13 februari kwamen alle finalisten met hun docent of begeleider samen voor een etentje in restaurant Schoolbord op het Bètaplein in Leiden. De finalisten werden door het College van Bestuur persoonlijk toegesproken en na de succeswensen werd het hen teamtenue overhandigd.

Kweekvijver arbeidsmarkt
De Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen, het beroepsonderwijs te promoten en jong, aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met de campagne `Dit is MBO’ van de MBO Raad. Tegelijk zijn de vakwedstrijden een kweekvijver voor de arbeidsmarkt om nieuwe werknemers te spotten. Want Nederland kent een tekorten in diverse sectoren van de arbeidsmarkt. Vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland.

Wij wensen Skills team mboRijnland méér dan succes tijdens Skills The Finals!