Monteur Elektrotechnische Systemen

Opleidingen Mechatronica

Deze opleiding start niet in studiejaar 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als monteur elektrotechnische systemen maak, test en installeer je elektrotechnische producten en systemen. Je zet onderdelen in elkaar aan de hand van een tekening of handleiding. Je werkt bij bedrijven die elektrotechnische toestellen, schakelkasten en controle- of bedieningspanelen ontwerpen en maken voor bedrijven. Ook kun je aan de slag bij een onderhouds- of reparatieafdeling van grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld productiebedrijven. Onder toezicht van een ervaren vakkracht houd jij je bezig met het bedraden, samenstellen en installeren van elektrotechnische panelen, toestellen, schakelkasten en bedieningspanelen. Verder monteer je printkaarten voor elektronische apparatuur, spoor je fouten op, verhelp je storingen en voer je eenvoudige reparaties uit.

Opleidingsinhoud

De opleiding duurt 2 jaar. Tijdens de lessen leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het beroep. Je leert onder andere elektrotechnische installaties samen te stellen en schakelkasten en besturingssystemen te monteren, te bedraden en te installeren. Daarnaast leer je meten in de elektrotechniek en veilig te werken volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Alles wat je tijdens de lessen leert, kun je meteen toepassen in het praktijkgedeelte van de opleiding. Ook wordt er veel aandacht besteed aan je beroepshouding. In je werk moet je namelijk nauwkeurig en zorgvuldig zijn en probleemoplossend vermogen hebben. Daarnaast moet je goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben. Vaardigheden waardoor je goed kunt samenwerken met je collega’s en leidinggevenden.

BBL

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. In deze variant zit je maar een of twee dagen per week op school en volg je minimaal 640 uur stage / bpv (per studiejaar) bij een erkend leerbedrijf. Je hebt een praktijkplaats bij een erkend leerbedrijf nodig. Je leert de opleiding in de praktijk en krijgt op school de benodigde kennis en vaardigheden. Het is heel belangrijk om meteen bij de start van de opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen. Heb je hulp nodig bij het vinden van een leerwerkbedrijf? Kijk op www.stagemarkt.nl en bespreek dit in het intakegesprek.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

  • Vmbo-diploma.
  • Mbo-diploma niveau 1 (Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent)

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BBL)

Deze opleiding start niet in studiejaar 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locatie
Gouda - BBL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen