Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

Opleidingen Mechatronica

Deze opleiding start niet in studiejaar 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je maakt onderdelen voor elektrotechnische systemen. Je monteert bijvoorbeeld schakel- en besturingskasten. Die bedraad je en installeer je. Daarna test je of alles werkt. Natuurlijk kun je ook een storing verhelpen en zorg je voor onderhoud. Je werkt zelfstandig en als dat nodig is, begeleid je collega’s. Techniek is als eerste monteur elektrotechnische systemen natuurlijk helemaal jouw ding. Je werkt vooral met je handen. Wat je doet is erg belangrijk. Niemand zitten te wachten op productiesystemen in fabrieken die stilstaan of liften die haperen.

Opleidingsinhoud

De opleiding duurt 3 jaar. Tijdens de lessen leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het beroep. Je leert onder andere elektrotechnische installaties samen te stellen en schakelkasten en besturingssystemen te monteren, te bedraden en te installeren. Daarnaast leer je meten in de elektrotechniek en veilig te werken volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Alles wat je tijdens de lessen leert, kun je meteen toepassen in het praktijkgedeelte van de opleiding. Ook wordt er veel aandacht besteed aan je beroepshouding. In je werk moet je namelijk nauwkeurig en zorgvuldig zijn en probleemoplossend vermogen hebben. Daarnaast moet je goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben. Vaardigheden waardoor je goed kunt samenwerken met je collega’s en leidinggevenden.

BBL

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. In deze variant zit je maar een of twee dagen per week op school en volg je minimaal 640 uur stage / bpv (per studiejaar) bij een erkend leerbedrijf. Je hebt een praktijkplaats bij een erkend leerbedrijf nodig. Je leert de opleiding in de praktijk en krijgt op school de benodigde kennis en vaardigheden. Het is heel belangrijk om meteen bij de start van de opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen. Heb je hulp nodig bij het vinden van een leerwerkbedrijf? Kijk op www.stagemarkt.nl en bespreek dit in het intakegesprek.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Deze opleiding start alleen bij een minimum aantal van 24 studenten. 

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BBL)

Deze opleiding start niet in studiejaar 2019-2020 vanwege onvoldoende aanmeldingen

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
3
Duur
3 jaar
Locatie
Gouda - BBL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen