Maatwerktraject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (BBL)

Jij vindt het heerlijk om met kinderen om te gaan. Ze zijn zo ongecompliceerd en eerlijk. Je bent dan ook niet weg te slaan bij je kleine neefjes en nichtjes. Je weet precies hoe zij zich voelen en wat ze leuk vinden. Vaak doe je spelletjes met ze, of je verzorgt ze. Heerlijk vind je dat. En de kinderen reageren altijd leuk op jou. Ze vinden het fijn als jij er bent. En daar geniet jij dan weer van.

Bekijk opleidingen

Een opleiding in ons als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent ligt dan voor de hand. Je kunt daarmee een baan zoeken in de kinderopvang, de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en op de basisschool. Werelden die nu nog aardig gescheiden zijn, maar die in de nabije toekomst intensiever gaan samenwerken. Om kinderen van 0 tot 12 jaar meer kansen te geven om zichzelf beter te ontwikkelen.

Als jij hierdoor enthousiast raakt, ontdek dan welke van onderstaande drie opleidingen het beste bij jou past. Springt een van die opleidingen er voor jou uit, meld je dan online aan.

Opleidingen Werken met kinderen

Deze opleiding duurt 1,5 jaar

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker bied je een groep kinderen een veilige, vertrouwde omgeving, waarin ze zich goed kunnen ontwikkelen. Je zorgt voor een balans tussen rust en structuur aan de ene kant. Voor uitdagende activiteiten en leuke spelletjes of vrij spelen aan de andere kant. Je kunt goed organiseren en coördineren. Je werkt in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of de buitenschoolse opvang.

Samen met je team maak je de dagindeling en het activiteitenprogramma. Je bent aanspreekpunt voor ouders, collega’s en partijen die kinderen met specifieke problemen begeleiden. Denk daarbij aan gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of een handicap. Verder ben je vaak betrokken bij de aansturing van collega’s.

De kinderopvang is volop in beweging . Er wordt steeds meer samengewerkt met het onderwijs, jeugdzorg en welzijn. Naast de (professionele) aandacht voor kinderen en het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten, heeft de kinderopvang te maken met een grote diversiteit in haar doelgroep. Deze ontwikkelingen vragen steeds meer van medewerkers in de kinderopvang. Bijvoorbeeld dat zij hun weg kennen in de begeleiding en gesprekken met kinderen, ouders en collega’s. Dat ze goed kunnen organiseren en coördineren. En dat er gewerkt wordt met een begeleidings- en activiteitenplan.

Met deze opleiding ontwikkel je specifieke vaardigheden op het gebied van observeren, signaleren, rapporteren en houding. Belangrijk hierbij is een ondersteunende, stimulerende en toezichthoudende leer- en werkomgeving. Daarnaast zijn ook groep overstijgende- en coördinerende vaardigheden van belang. Hierdoor ben je nog beter in staat om in te spelen op ontwikkelingen in de sector.

Lees meer in deze folder

Opleidingsinhoud

Werk je in de kinderopvang? Wil je je verder ontwikkelen zodat je nog breder inzetbaar bent? Start dan in september 2019 met het maatwerktraject van onze opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 in de opleidingsvariant beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Gedurende anderhalf jaar volg je één dag per week onderwijs. De overige dagen werk je in de beroepspraktijk.

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een diploma Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3.

Je bent werkzaam in de kinderopvang en werkt minimaal 12 uur per week bij een BSO of 20 uur per week bij een kinderdagverblijf.

Heb je een van onderstaande opleidingen (niveau 4) afgerond? Dan ben je ook toelaatbaar tot deze opleiding. Een intakegesprek waarin we jouw leermogelijkheden bespreken is dan onderdeel van de toelating.

- Agogisch Medewerker Geestelijke Gezondheidszorg
- Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
- Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
- Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener of Sociaal Cultureel Werker
- Een opleiding Sport & Bewegen
- Verpleegkundige

Ook een opleiding HBO Pedagogiek sluit goed aan op dit maatwerktraject. 

Bijzonderheden

Locatie(s) en startdatum: Alphen aan den Rijn September 2019

Resultaat: Diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
Deze opleiding voldoet aan de eisen van het kwalificatiedossier Pedagogisch Werk.

De opleiding duurt 1,5 jaarLocaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BBL)

Deze opleiding duurt 1,5 jaar

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
4
Duur
2 jaar
Locatie
Alphen aan den Rijn
Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen