Interview Robin

Robin van der Hout (18) heeft haar vmbo-tl gevolgd in Poeldijk, profiel Zorg & Welzijn. Via een buurvrouw is ze terechtgekomen bij het vavo in Zoetermeer om dit af te maken. “Ondanks dat het een eindje van mijn huis is heb ik het hier heel erg naar mijn zin” zegt Robin.

Verder studeren bij vavo

Na mijn diplma vmbo-tl koos ik ervoor om verder te gaan voor mijn havodiploma. “Ik zit nu in het laatste jaar. Wat ik zo super vind is dat ik geen vakken meer heb als handvaardigheid, gym en dergelijke. Alles wat ik hier doe is gericht op mijn havodiploma. Niets meer en niets minder”.

Ander beeld

Robin had een totaal ander beeld in het begin van vavo. “ Ik dacht ik kom bij allemaal probleemstudenten in de klas”. Niets is minder waar. Robin vindt dat ze een leuke klas heeft waarin iedereen gaat voor zijn diploma! “Geen poespas eromheen”, zegt ze lachend. Het enige is dat ze soms een tussenuur heeft. Robin: “Ik kan dan niet even naar huis omdat ik zo ver woon, maar dan ga ik hier studeren of soms gezellig met haar vriendin Louise naar het Stadshart.”