Interview Nienke

Patisserie; De kunst van chocola 

Nienke Schaap wist al vroeg welke richting ze op wilde met haar beroep. Ze vond het altijd al leuk om lekkere dingen te maken, zoals het bakken van koekjes. Haar zus werkte als bijbaantje zaterdags bij een banketbakker en daar is het eigenlijk mee begonnen. Nienke: “Bij die banketbakker zag ik hoe leuk het is om mooie maar ook lekkere dingen te maken. Ik koos dus bij de bakkersopleiding gelijk voor de richting banket.” De liefde voor chocolade is er later bijgekomen. Nienke besloot zich meer te specialiseren naar de patisserie. “Het verschil met banket is dat je bij patisserie veel meer je creativiteit kan gebruiken. Bij banket liggen een aantal dingen toch vrij vast, bij patisserie kun je veel meer experimenteren, en dat vind ik superleuk “ zegt Nienke. 

Haar resultaten op de Skillswedstrijd , landelijke vakwedstrijd voor mbo studenten, waren opvallend goed. Het showstuk waarmee ze een derde plaats wist te behalen was getiteld de natuur van Rusland. Een toevallige ontmoeting met een vos tijdens een boswandeling bracht haar op een idee. Het goede resultaat op de skillswedstrijd heeft ook belangstelling getrokken bij medewerkers van Huis ter Duin. Nienke begint in september met een werk/leerplek bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De gasten zullen daar vanaf september kunnen genieten van de kunstige gemaakte patisserie van Nienke. Nienke start in september de opleiding BBL Patisserie.