Interview Louise

Louise van Disselen (17) is voor haar havo gezakt bij het Erasmus college, de school naast mboRijnland Zoetermeer. Via haar nichtje kwam ze bij vavo van mboRijnland. “ik hoef maar drie vakken te volgen, 12 uur per week. De docenten hier zijn écht top!”, zegt ze stralend.

Bezig zijn met je toekomst

Louise weet wat ze wil.  Na de havo de hbo-studie voeding & diëtetiek in Nijmegen volgen. En hier volg ik alleen de vakken die ik nodig heb om mijn diploma te halen.

Ze is nog steeds een leerling van het Erasmus college en wordt “uitbesteed” zoals dat heet.  Op het Erasmus zou ze anders het volledige jaar over moeten doen. En hier volg ik alleen de vakken die ik nodig heb om mijn diploma te halen. “Het is hier bij vavo zó anders. Ik dacht eerst dat alleen ouderen naar vavo gingen, maar dat is helemaal niet het geval.  Er zitten ook jongeren en de studenten zijn allemaal super gemotiveerd. Er hangt een hele goede sfeer in de klassen”.

Volwassen aanpak

Wat Louise ook erg fijn vindt, is dat ze als volwassene wordt behandeld. “Het schoolse gevoel heb ik hier helemaal niet” zoals ze zelf zegt. Er zijn hier ook jonge docenten, ik had een beeld van alleen maar “oudere” docenten. De lessen zijn vaak overdag. Ook dat had ik niet verwacht. “Ik kan het iedereen aanraden” zegt ze lachend.