Interview Dominique

Ik ben Dominique van de Bilt, ben 20 jaar en woon in De Meern. Ik volg de niveau 4-opleiding binnen Autotechniek. Ik zit in het vierde jaar en ben bijna gediplomeerd Technisch Specialist Personenauto’s.

OK, je bent dus bijna klaar?

Ja, volgende maand krijg ik mijn diploma. Ik ga eerst nog even goed genieten van mijn vakantie en daarna ga ik meteen aan de slag bij een groot, modern autobedrijf. Mijn werkgever heeft mij al de garantie gegeven dat ik het diploma APK-meester mag halen. Dus ik ga meteen én geld verdienen én ik mag me verder ontwikkelen. Echt een prachtig vooruitzicht!

Hoe ben je bij deze opleiding terecht gekomen?

Tijdens mijn vmbo-opleiding, op het Minkema College in Woerden, volgde ik al het vak Autotechniek. De opleiding bij mboRijnland stond daar heel goed aangeschreven. Klasgenoten gingen er ook heen.

Ben je achteraf blij met je keuze?

Ja, héél. Alleleraren weten goed waar ze over praten. Hun kennis is zó groot! Eén van de mooiste dingen van de opleiding hier in Gouda is wel de werkplaats. Deze is in 2018 helemaal nieuw aangebouwd. Ik denk dat wij de enige zijn met zo’n grote, supergoed ingerichte werkplaats. Dat heeft mij zeker geholpen bij het halen van goede cijfers en uiteindelijk mijn diploma.